U POSLJEDNJA 24 SATA

Tri nova slučaja koronavirusa u Sloveniji

09.03.2020 u 13:23

Bionic
Reading

U Sloveniji su u zadnja 24 sata zabilježena tri nova potvrđena slučaja koronavirusa, pa ih je sada ukupno 19, izjavio je u ponedjeljak ministar zdravstva Aleš Šabeder.

Šabeder je to kazao uoči početka sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost i dodao da će o mjerama za obuzdavanje širenja infekcije i o spomenuta tri nova slučaja govoriti nakon što sjednica završi.

Zbog širenja infekcije koronavirusa u Sloveniji se u ponedjeljak više fakulteta odlučilo uvesti mjeru obustave predavanja za studente i uvesti nastavu "na daljinu" te druge preventivne mjere.

Vodstvo Primorskog sveučilišta iz Kopra objavilo je da, zbog trenutnog stanja u vezi s koronavirusom u Sloveniji, ali i sa situacijom u Italiji, od danas do 20. ožujka svi fakulteti u sklopu tog sveučilišta otkazuju nastavu, a sličnu odluku donijelo je i vodstvo najvećeg slovenskog sveučilišta, onog u Ljubljani, gdje su neki fakulteti već otkazali predavanja, prenijeli su slovenski mediji.

  • +4
Epidemija koronavirusa u sjevernoj Italiji Izvor: EPA / Autor: CESARE ABBATE

U Sloveniji je, prije ova tri nova slučaja, bilo 16 potvrđenih slučajeva koronavirusa, a testirano je 981 ljudi za koje se sumnjalo da su zaraženi.

Očekuje se na će nakon sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost biti uvedene nove mjere suzbijanja širenja virusa.