BRZINA KUMOVALA SUDARU

Tri mladića teško stradala na Solinskoj cesti

30.08.2011 u 11:28

Bionic
Reading

Tri su osobe teže ozlijeđene, od čega su dvije u životnoj opasnosti, u prometnoj nesreći koja se sinoć deset minuta minuta prije ponoći dogodila na Solinskoj cesti u Solinu, doznaje se danas u splitsko-dalmatinskoj policiji.

Prometna nesreća dogodila kada je Josip B. (20) iz Virovitice upravljajući 'golfom', virovitičkih registarskih oznaka, neprilagođenom brzinom u jednom od zavoja izgubio kontrolu nad vozilom i desnim kotačem udario u rubnik. Nakon toga se zanio, potom udario u suprotni rubnik i naposljetku udario prednjim dijelom u 'hyundai' splitskih tablica za čijim je volanom sjedio Ante B. (49).

'Hyundai' je nakon sudara sa 'golfom' odbačen nekoliko metara dalje, te je udario u ivičnjak, kažu u policiji. U toj je nesreći teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio vozač golfa Josip B. (20) iz Virovitice i njegov suputnik Ivan K. (19) iz Pitomače, dok je drugi putnik u golfu Marko Č. (19) iz Pitomače teže ozlijeđen, no izvan životne opasnosti.

Dvojica teško ozlijeđenih i životno ugroženih su smješteni na Jedinicu intezivnog liječenja (JIL) Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split. Vozač 'hyndaija' Ante B. iz Splita lakše je ozlijeđen.