SPLITSKA POLICIJA NA NOGAMA

Trgovkinje strahuju od brutalnog razbojnika

09.01.2009 u 08:28

Bionic
Reading

Policija intenzivno traga za mlađim razbojnikom koji je u ponedjeljak upao u trgovinu Konzum u Kijevskoj ulici u Splitu, pri čemu je odmah pištoljem napao prodavačicu, a potom i njezina šefa koji joj je pritekao u pomoć

Upravo je brutalnost napadača, iako je na koncu pobjegao bez plijena, skrenula pozornost na to da je ovo u kratko vrijeme drugi napad izveden po istovjetnom 'receptu',otkriva Slobodna Dalmacija.

U samo mjesec dana u splitskoj četvrti Kman na meti lopova našle su se dvije male prodavaonice mješovite robe, Kman i Konzum, a princip rada ovog pljačkaša je da u trgovinu uleti pred kraj radnog vremena, između18 i 19 sati, i odmah brutalno napadne prodavačice udarajući ih pištoljem po glavi.

U oba slučaja lopovu nije smetalo što je u prodavaonicama bilo više kupaca, pred čijim očima je brutalno namlatio svoje žrtve, a u pljačkaški pohod išao je maskiran i naoružan pištoljem.

Mila P. (44) iz Splita, djelatnica trgovine Kman, još uvijek je na bolovanju, iako je od pljačke prošlo mjesec dana. Taj dan za nju je prava noćna mora čije posljedice još uvijek osjeća.

'Ne spavam, slabo jedem, imam glavobolje, jer mi je cijelu glavu stukao. Šest puta me pištoljem udario po glavi, tako su mi barem rekli, jer se ja ničega ne sjećam. Još uvijek sam pod tabletama i strašnim stresom te vjerojatno nikad u životu to neću zaboraviti. To je prvi put da sam opljačkana u 22 godine staža u tom dućanu. Iznenadio me, došao mi je iza leđa, nisam ni shvatila koliko je ozbiljno dok me nije opalio po glavi. Dok sam mu vadila novce iz kase, on me i dalje mlatio po glavi i natjerao me da mu iz krvi vadim taj novac i bonove za mobitele', ispričala je Mila P. za Slobodnu.

Nesretna žena se pita zašto ju je razbojnik toliko tukao kad je činila sve što joj je rekao.

'To su fini dečki iz ulice koji vas svaki dan pozdrave kad vas sretnu. Kriminalci više nisu kakvi su nekada bili, nisu više obilježeni, prefrigani, nego su obični momci iz ulice koji eksperimentiraju i ne znaju kakve su posljedice njihovih djela. Oni nemaju dovoljno iskustva ni znanja o posljedicama, jednostavno uzmu oružje i idu u pljačku. Danas je svatko potencijalni lupež, a to zašto su pljačkaši okrutni, možemo zahvaliti američkim filmovima koji nam serviraju takve stvari, i sredstvima informiranja', prokomentirao je slučajeve dr. Mijo Milas.