ŽIDOVI OGORČENI

Trgovinu nazvao 'Hitler', tvrdi da ne zna tko je on bio

28.08.2012 u 10:17

Bionic
Reading

Židovska zajednica zamolila je vlasnika trgovine u Indiji da joj promijeni ime s obzirom na to da nosi naziv 'Hitler'. Vlasnik tvrdi da ne zna zašto je naziv njegove trgovine sporan, a članovi židovske zajednice ne vjeruju u njegovo navodno nepoznavanje povijesti, prenosi Haaretz

Vlasnik trgovine 'Hitler' koja prodaje mušku odjeću u indijskoj državi Gujarat pozvan je da promijeni naziv. Vlasnik tvrdi da je svoj dućan nazvao po svom djedu čiji je nadimak bio Hitler, a navodno ga je dobio zbog 'svoje stroge naravi', piše The Times of India.

Vlasnik Rajeshu Shah rekao je da je spreman promijeniti ime ako dobije naknadu za troškove registracije prodavaonice, za poslovne kartice i nove reklame. Shah je rekao da ne zna ništa o Hitlerovoj povijesti, osim da je bio strog čovjek, što je doznao kad je počeo istraživati na internetu.

Židovi iz lokalne sinagoge posjetili su trgovinu u nedjelju. Članovi židovske zajednice kazali su kako ne vjeruju da vlasnik nije znao za Hitlera.

Haaretz podsjeća kako je u ožujku njemačka tvrtka koja proizvodi odjeću, a koja je popularna među neonacistima, izazvala prosvjede nakon što je jednoj od svojih trgovina dala ime 'Breivik', po norveškom masovnom ubojici Andersu Behringu Breiviku