krijumčarenje iz južne amerike

Trgovina kokainom i dalje cvate u Njemačkoj, ali je manja nego 2017.

27.12.2018 u 14:09

Bionic
Reading

Njemačka policija i carinski službenici zaplijenili su nekoliko tona kokaina u 2018., prema službenim procjenama, ali je zaplijenjena količina manja od prošlogodišnjeg rekorda

Njemačka savezna kriminalistička policija (BKA) zaplijenila je ukupno 8.1 tonu kokaina u 2017., dok su samo carinici zaplijenili 7 tona.

Broj velikih racija ostaje velik u 2018., rekao je Stephan Meyns, glasnogovrnik ureda za carinske istrage grada Hamburga. Međutim, kada se dodaju poznate količine droge zaplijenjene ove godine, broj ostaje manji nego u 2017.

Policija je također bila uspješna u borbi protiv trgovine drogom: početkom studenog, hamburški su istražitelji uhitili pet muškaraca koji su iskrcavali 1.1 tonu kokaina iz kamiona.

Ostaje nejasno je li nadmašen rekord iz 2017.

Usprkos svim aktivnostima, policija uspijeva otkriti samo mali dio ukupne količine droge, koja se ilegalno unosi u Njemačku, rekao je Meyns, dodavši da je nemoguće znati o kojem je točno udjelu riječ.

'Ne može se reći pouzdano', rekao je.

Prema optimističnoj procjeni o zapljeni 25 posto uvezene droge, ukupno se 30 tona kokaina prokrijumčari iz južne Amerike u Njemačke svake godine, ustvrdio je Meyns.

Većina droge ulazi u Njemačku, kroz luke Hamburg i Bremerhaven.