SEKS, LAŽI I ALKOHOL

Treći put ukinuta presuda u preljubničkom trileru

Bionic
Reading

Vrhovni sud je dva puta poništio presudu Dragutinu Fijoliću (56) iz Velikog Trgovišća, optuženom za pokušaj ubojstva policajca Darka Kunovića na kojega je pucao 14. rujna 2002. ispred kafića u Krapinskim Toplicama

Sudac tako sada ima šansu da iz trećeg pokušaja doista utvrdi što se zbilo te rujanske noći začinjene strašću i alkoholom.
Prvi puta je sudac donio zaključak da je Fijolić kriv za 'običan' pokušaj ubojstva i dao mu je godinu i pol zatvora. Vrhovni sud je tu presudu odbacio zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Sudac je dobio novu priliku, i tada je zaključio da je Fijolić kriv ali ovog puta 'malo više', pa mu je dao tri godine zbog 'teškog' pokušaja ubojstva. Vrhovni sud ni s tom presudom nije bio zadovoljan. Ovog ponedjeljka, sudac je tako dobio novu, treću šansu da konačno rasvijetli taj slučaj i donese presudu koja će biti neoboriva.

No, neće mu ni ovog puta biti lako jer slučaj je pravi 'rašomon': koliko je bilo svjedoka toliko je bilo i priča o povodu i tijeku svađe koja je završila na tlu ispred 'Malog caffea', gdje je Fijolić u hrvanju umalo ustrijelio puno mlađeg policajca.
Jedni su tvrdili da je Fijolić pipkao konobarice i pravio nered, drugi da je Kunović napao njega prvi jer je bio ljubomoran što je Fijolić htio odvesti njegovu ljubavnicu u neki lokal sa živom glazbom, dok su treći imali neke svoje verzije.
Sam Kunović je ispričao do u tančina preciznu verziju koja je iako mu je život bio u opasnosti sadržavala i 'vremenik'. Upravo zato, nije bila životna, ali je svaki puta uvažena.

Na prvom ročištu trećeg suđenja Fijolić je bio sam. Sudi mu se po istoj optužnici, a novost će biti neki sada predloženi svjedoci te dodatno balističko vještačenje.

Neslužbeno, slučaj je krajnje 'neuredan' i kaotičan, čemu je dodatno doprinijela ljubavnica Dareka Kunovića, koja je prvo svjedočila u njegovu korist, da bi kasnije rekla da je lagala i da ju je on na to prisilio batinama i prijetnjama. Prema svemu sudeći, upravo je ona bila ta koja je doprinijela rušenju druge presude.

Suđenje se nastavlja u siječnju. Da se kojim slučajem odvija u Americi, sudnica bi jamačno bila prepuna znatiželjnika jer ima sve nužne elemente pravog ljubavno-preljubničkog trilera.