UNIŠTILI VIDEONADZOR

Treći napad na zgradu SDSS-a u dva mjeseca

18.03.2012 u 19:58

Bionic
Reading

Nepoznati počinitelj sinoć je iščupao i onesposobio video kameru i sistem elektronskog nadzora središnje brave na ulaznim vratima u sjedište Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) na Trgu drvena pijaca u Vukovaru, izvijestila je večeras Informativna služba te stranke izražavajući zabrinutost što to je treći napad na zgradu SDSS-a u posljednja dva mjeseca.

''Bez obzira što ni ovaj put u materijalnom smislu oštećenja nisu velika, izražavamo svoju zabrinutost zbog kontinuiteta napada na naš poslovni objekat, duboko vjerujući da oštećenje zgrade samo po sebi nije cilj već da je to svojevrsna poruka", navodi Informativna služba.

Također se ističe kako su u sjedištu SDSS-a u Vukovaru jučer održane sjednice Glavnog i Izvršnog odbora stranke kojima je nazočan bio velik broj članova stranke, a koji su bili "viđeni u dvorištu stranke u pauzama sjednica". Moguće je, kako se ocjenjuje, da "takva 'slika' organiziranih Srba i dalje nekomu ne odgovara i to samo dan i pol nakon što je SDSS, osim stranke u Hrvatskom saboru, postala i stranka zastupljena u Europskom parlamentu, te je svoje političke, nacionalističke i druge frustracije iskalio na ovakav način", stoji u priopćenju.

U SDSS-u očekuju od policije da pronađu počinitelja te podsjećaju kako je to treći napad na zgradu SDSS-a u posljednja dva mjeseca.

Glasnogovornik Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske Luka Barunčić Hini je potvrdio da je policija zaprimila prijavu SDSS-a u svezi pričinjene štete na sjedištu stranke.