MILANOVIĆ NA KONVENCIJI SDP-A

'Tražimo ukidanje zastare za kriminal u pretvorbi'

28.03.2009 u 13:00

Bionic
Reading

'U ustavnim promjenama tražit ćemo ukidanje zastare za kriminal u pretvorbi i privatizaciji', izjavio je Zoran Milanović na izvještajnoj-tematskoj konvenciji SDP-a koja se održava u Zagrebu

Na konvenciji pod nazivom 'Lokalna rješenja za globalne probleme' sudjeluje 700 delegata iz cijele Hrvatske.
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozvao je  birače da u što većem broju izađu na svibanjske lokalne izbore i izaberu one koji će jamčiti boljitak i razvoj njihove zajednicu - SDP-ove kandidate.

'Poruka hrvatskim građanima je da ih na izborima bude što više, da kada biraju SDP-ove ljude znaju da biraju najbolje što Hrvatska ima. Zato nije bitno da smo najveća, nego najbolja hrvatska stranka', poručio je Milanović.

Naglasio je da SDP ima najbolje ljude i programe za saniranje i izlazak iz krize, kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini, da se SDP-ovci brinu za opće, a ne, kao HDZ, za 'korporativne interese iza zatvorenih vrata'.

'Izađite na izbore, izborite se za bolje u svojoj zajednici, izaberite bolje ljude', poručio je biračima.

SDP-ovim kandidatima za lokalne izbore, koji su se okupili na stranačkoj konvenciji, Milanović je poručio kako je pred njima 'teški sraz', da građane ne shvaćaju zdravo za gotovo, već da ih jakim argumentima uvjere da su upravo oni najbolji, da rade u njihovu interesu.

Možda najveća izborna utakmica, istaknuo je, vodit će se u Splitu, gdje SDP-ovci na čelu s kandidatom za gradonačelnika Rankom Ostojićem, kazao je, moraju pokazati građanima da brinu o javnom interesu i u tom smislu kane odlučivati o javnom novcu.

'Mi nemamo pravo na grešku, a ljudi imaju pravo tražiti više', istaknuo je Milanović, ponovivši kako su najbolji partneri građana birači 'koji zaslužuju najbolje'.

Hrvatske građane najviše tišti nezaposlenost i korupcija, a SDP, istaknuo je, ima programe i ljude koji se s tim problemima žele i znaju nositi, a ne, kao HDZ, od građana mjesecima skrivati da je Hrvatska u krizi.

'Uvjereni smo da bi građani bili spremni na loše vijesti uz jasnu putanju kako van iz krize. Građani nisu djeca, mogu, kao svi mi, biti opterećeni strahovima i predrasudama, ali im treba reći istinu', rekao je čelnik SDP-a.

Biraju li SDP, Milanović je građanima obećao decentralizaciju Hrvatske, da će lokalnim zajednicima dati veću slobodu u raspolaganju javnim novcem, a ljude tretirati kao "samostalne gospodare".

'Boljih i sposobnijih za to od SDP-ovaca nema', naglasio je, dodavši kako SDP i dalje ostaje 'najčvršći oslonac europskog puta Hrvatske', uvjeren da članstvo u EU jamči razvoj i pravednost.

Što se tiče najavljenih ustavnih promjena, Milanović je istaknuo da će SDP inzistirati na ukidanju zastara za kriminal u pretvorbi i privatizaciji.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika stranke, SDP-ovci su se povukli na rad po radionicama , a popodne se očekuje prihvaćanje političko-programske deklaracije.