INICIJATIVA ZA MARJAN

Traže se ostavke Kerumove pročelnice i savjetnice

29.06.2011 u 19:57

Bionic
Reading

S obzirom na odgovor Uprave za inspekcijske poslove MZOPUG-a po kojem nema gradnje ugostiteljskih objekata na marjanskim plažama, pa tako ni one gradonačelnikove nevjenčane supruge na Prvoj vodi, Inicijativa za Marjan traži hitne ostavke pročelnice Upravnog odjela za urbanizam Grada Ružice Batinić-Santro i gradonačelnikove savjetnice za urbanizam Branke Mimice

Prema mišljenju aktivista okupljenih u građanskoj udruzi Inicijativa za Marjan, očitovanje Ministarstva prostornog uređenja zapravo razotkriva činjenicu da je natječaj za ugostiteljski objekt na Prvoj vodi na Marjanu bio farsa u koju su bile upletene čelne osobe splitskog urbanizma.

Podsjetimo, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam Grada Splita Ružica Batini-Santro na sjednici Gradskog vijeća posvećenoj zaštiti Marjana uvjeravala je vijećnike da je gradnja na Prvoj vodi moguća po GUP-u. Štoviše, bila je i član žirija za natječaj na Prvoj vodi, u čijem programu nije rečeno da se do donošenja PPPPO-a na Marjanu ne može graditi ugostiteljski objekt za koji je raspisan natječaj. Savjetnica gradonačelnika za urbanizam, Branka Mimica, bila je zamjenica člana žirija, a u sporni natječaj bio je uključen skoro cijeli Savjet za urbanizam.

Inicijativa za Marjan u svom priopćenju zaključila je da smatra da je natječaj bio farsa kojom se teren tvrtke Latebra predstavio kao građevna parcela, kako bi mu se povisila vrijednost. Nadalje, oni podsjećaju da je gradonačelnik nakon prosvjeda na Prvoj vodi rekao da je i on protiv gradnje na Marjanu te pozvao državu i županiju da otkupe parcele njegove nevjenčane supruge ili da joj daju zamjenske građevne parcele izvan Marjana. U priopćenju se navodi da to nije kraj manipulacija i napominju da je komercijalni sadržaj u pobjedničkom rješenju Nenada Mikulandre iznosio 90 posto izgrađene površine.