NESREĆA U ŠUMI

Traktor pojurio nizbrdicom i pregazio 54-godišnjaka

27.08.2010 u 13:23

Bionic
Reading

Teška nesreća u kojoj je stradao 54-godišnji muškarac, dogodila se jučer u 8 i 30 ujutro, u šumi kod Oriovca, nedaleko od Slavonskog Broda. S. S. (54) je na nizbrdici ostavio traktor upaljenog motora, koji je u jednom trenutku, iako je bio zakočen, krenuo niz padinu

Kako doznajemo, 54-godišnjak se jučer u šumu dovezao svojim neregistriranim traktorom s još dvojicom susjeda, zbog odvoženja drva. Dok su sakupljali drva, traktor, čiji je motor bio upaljen, u jednom se trenutku pokrenuo i povezao niz blagu šumsku nizbrdicu.

Ugledavši to, 54-godišnjak se uspaničio te je potrčao za traktorom. U želji da ga zaustavi, pokušao je uskočiti u jureći traktor, pri čemu se, kako se pretpostavlja, spotaknuo. Pao je pod kotače teškog vozila, koje ga je potom pregazilo, nanijevši mu teške, po život opasne ozljede.

Samo nekoliko metara dalje, traktor se sam zaustavio udarivši u panj. Susjedi su nesretnog 54-godišnjaka odmah prevezli u mjesnu ambulantu, odakle je hitno prebačen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je odmah operiran. Kako doznajemo, traktor mu je zdrobio zdjelicu, polomio rebra i teško povrijedio unutrašnje organe te je njegovo stanje i dalje ozbiljno.

Radom policijskih službenika nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, a o događaju slijedi izvješće nadležnom općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.