prognoza

Topla noć pa promjena vremena - evo kada nas očekuju pljuskovi i grmljavina

22.08.2018 u 06:57

Bionic
Reading

Ne posve stabilno vrijeme očekuje se već u srijedu, ponajprije u unutrašnjosti. U četvrtak pljuskovi s grmljavinom stižu i u Istru i Dalmaciju

Pretežno sunčano i vruće, ali ne posve stabilno, predviđeno je vrijeme za srijedu.

Kako prognoziraju u Državnom hidrometeorološkom zavodu, uz lokalno jači dnevni razvoj oblaka postoji mogućnost za poneki pljusak i grmljavinu, ponajprije u unutrašnjosti. Vjetar na kopnu slab, poslijepodne i umjeren sjeveroistočni.

Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, a potom će zapuhati zapadni i sjeverozapadni, ponegdje i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 35 °C.

U četvrtak pretežno sunčano i vruće, a uz obalu topla noć. Na kopnu ne posve stabilno pa se poslijepodne očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom, češće u sjeverozapadnim, središnjim i gorskim područjima te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Vjetar na kopnu slab i poslijepodne umjeren sjeveroistočni.

Vrijeme 22. kolovoza Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na Jadranu uz obalu slab i umjeren burin, potom zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20 na kopnu, od 21 do 26 na Jadranu, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

Umor i manjak energije

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Zbog visokih temperatura zraka, osobito na južnom Jadranu, kod osjetljivijih ljudi na vrijeme se može javiti umor i manjak energije. Kronične bolesnike, a posebno srčane, upozoravamo da prilagode aktivnosti temperaturnim uvjetima. Potrebno je uzimati dovoljno tekućine i zaštititi se od UV zračenja.