TOTALNA DESTRUKCIJA

Top 5 utrka od kojih boli glava

16.09.2013 u 12:30

Bionic
Reading

Pripremite se za Gamereportovu top listu najdestruktivnijih trkaćih igara

Svi obožavaju razbijati automobile. Ne, idemo to malo preraditi - svi su barem u jednom trenu obožavali razbijati automobile. I kud ćeš boljeg mjesta za to raditi nego za svojim računalom. Mislim, osim što si ne poništite kasko na vašem spuštenom golfu dvojki, ne riskirate život sebe niti onog lika u drugom autu. I u konačnici, vjerojatno nećete imati problema s policijom. Upravo zbog ovih silnih beneficija, te činjenice da svi barem iz frustracije i u Gran Turismu zabijaju svoje limene ljubimce u ogradu, donosimo vam top 5 Gamereportovih destruktivnih auto simulacija.

 

5. Carmageddon

Bilo je mega-popularno prije dvadesetak godina, uskoro se vraća sa remakeom i ako vam već ne izlazi na uši, tu smo da vas na njega podsjetimo. Carmageddon je tatica svih "zločestih" 3D vožnji i takav će ostati. Na stranu to što se auti u njemu kreću elegancijom cigle na mjesečevoj površini, te što je igra prošla više kulturalnih adaptacija nego što itko želi priznati (u Njemačkoj su ljude morali zamjeniti zombijima) - radi se o legendi. I upravo zato - mrzili ga vi ili obožavali, ovaj rusvaj od naslova dobio je počasno peto mjesto na Gamereportovoj ljestvici.

 

 

 

 

4. Flatout 

Dok se nisu domogli Criterionovih divotica, PC igrači imali su, a bome još i imaju Flatout. Bugbear Interactiveova divotica iz 2004. u kojoj se, među ostalim, možete toliko jako zabiti u nekoga da vam vozač doslovce proleti kroz šajbu, ostaje u srcima svih PC vozača dijagnosticiranih sa ADD-om. Kako bi maksimalizirali efekt katapultiranja vozača kroz prednji dio automobila, autori naslova odlučili su u igru ubaciti jedan od najnepreciznijih sustava skretanja ikad. Zbog njega ćete, htjeli vi to ili ne, dosta često mljeti druge automobile, skidati nedavno nanesenu boju sa svojeg, a bogami i višestruko potvrditi onaj bezuvjetni kasko koji ste uplatili za staklo vjetrobrana.

 

 

3. Twisted Metal

Mogli bi se zaletjeti i reći kako zadnji Twisted Metal predstavlja najbolji TM u seriji, no iskreno - nije da smo baš sigurni koji je nastavak najbolji, pa ćemo se zadržati na konceptu samog serijala. Daklem - Twisted Metal...što reći o igri u kojoj možete igrati kao čovjek razapet između dva divovska kotača? I koji puca po drugima? Malo toga. Makar realno, sva iskustva u hotseatu i online multiplayeru zaista zasjenjuju sve pokušaje priče koje nam autori ove igre pokušavaju prodati. Twisted Metal je, iskreno, oružjem krcana i ultranasilna multiplayer ekstravaganca savršena za gejming večeri sa društvom. Dok cure čačkaju po iPadu, gospoda mogu zadovoljavati niže instikte zabijajući zapaljene klaunove u pogrebne automobile. Bečka škola.

 

 

 

2. Burnout

Iskreno, u video igrama postoji malo koje iskustvo koje može parirati Burnoutovom usporenom mljevenju lima i plastike nakon srdačnog zagrljaja vašeg automobila i stupa ulične rasvjete. Polagano mljevenje i suluda destrukcija okrutni su podsjetnici na to da Burnout ne oprašta nikome. I upravo time ova je igra zapravo postigla sasvim suprotni efekt. Umjesto da se grizete zbog toga što ste Masseratijem (ili njegovim ekvivalentom) pokupili školski autobus koji vam dolazi iz suprotnog smijera, vama je drago jer gledate kako komadići stakla lete okolo u fascinatnoj količini detalja. Bilo kako bilo, ako gledamo kronološki, svaki nastavak ove igre sve više i više naginjao je ekstremnoj razbijačini. Ovome svjedoči i činjenica da ste već u drugom nastavku imali specijalni mod u kojem ste se s autom mogli zabijati u vrlo prometno križanje u nadi skupljanja čim veće količine bodova.

 

ovaj video izabrali smo zato jer ima jedan od najgorih pozadinskih skladbi...u zadnje vrijeme...

 

 

 

1. Farming Simulator 2013

Ok, jeste li spremni za ultimativnu destrukciju? Je li vam dosta igara za papke u kojima vozite automobile. Budite mujž i sjednite se iza volana traktora ili kombajna. Kako svjedoči priloženi video, ova igra je namjenjena osobama koje ne toleriraju sranja, koje žive život punim plućima i koji nisu spremni na kompromise. U Farming Simulatoru 2013 moguće je koristiti čitav spektar teških poljoprivrednih vozila, improvizirati majstorske taktike i, očito, dizati nuklearne silose u zrak. Drugim riječima, ako vam je dosta života koji nije na rubu, žena koje vas ne gledaju kada uđete u lokalnu birtiju, kao i svih frustracija koje vam svakodnevni život nosi, sjednite za (virtualni) volan Farmin Simulatora 2013 i preorite tu zemlju kako ju nitko do sada nije preorao!!!