KLIKNITE, I MI SMO

Top 10 Tumblr blogova o hrani

14.05.2010 u 09:20

Bionic
Reading

Od onih koje preporučuju drugi korisnici Tumblra, odabrali smo najboljih deset

La Cuisine D'Art
Mari Borgomani amaterska je fotografkinja koja, osim glazbe, sudeći po izvrsnom blogu La Cuisine, voli i hranu. Na La Cuisine pažljivo skuplja fotografije i recepte hrane sa svih strana, najviše s New York Timesa i bira najbolje. Većina toga izgleda tako minimalistički i tako dobro da ogladnim čim pogledam.Navigeaters
I ja bih ovako, samo to vam mogu reći. I da zavidim Adamu i Lauri na tako divnom zadatku koji su si zadali. A zadatak je probati neki specijalitet iz svakog dijela ovog našeg planete, a bez da napuste New York. Egzotičnim se krajevima kreću, a tako izgleda i hrana koju jedu. Osim toga, po fotografijama i tekstovima jasno je da se odlično zabavljaju.

Avoir Faim
U pripremanju hrane, naročito one kompleksnije, složit će se svi gurmani, ima taj neki nedefinirani opuštajući zen trenutak. I što dulje pripremanje traje, to je gušt veći (naročito je dobro ako ima puno detalja u obliku, ne znam, povrća i začina). Znaju vjerojatno to u prestižnom The Culinary Institute of America. Life at Culinary Institute of America tagline je ovog bloga, na kojem ćete saznati kakav je život tamo, iz studentske perspektive.

Food porn star
Avatar na kojem piše I Want Candy otkriva misao vodilju - slatko. Bez suvišnih komentara, fotografije svog slatkog što volimo. Inače, slatkog na Tumblru ne nedostaje i imam osjećaj da prevladava, kada o hrani govorimo. Svako malo naletim na kakav cupcake Tumblr, poput Cupcake junkie ili Only cupcakes. Kako se kaže, not my cup of cakes...

Salt&Fat
Notes on cooking & enjoying food
, piše odmah ispod pomalo retro logotipa. Blog je dosta konkretan - dok drugi miješaju recepte i lijepe fotografije, ovaj se fokusira na pripremu hrane i detaljne opise kako i što. Probajte i uživajte.

Fuck Yeah Japanese Food
Niša koju pokriva ovaj blog egzotična je japanska hrana - meni je sva japanska hrana uglavnom egzotična, pa nisam siguran je li i autorima tako ili unutar japanske kuhinje ima egzotični sektor. Kako god, lijepe fotografije lijepe hrane čekaju da ih pogledate.

Fancy Fast Food
Yeah, it's still bad for you - but see how good it can look. Tagline koji osvaja na prvu, brza hrana i dalje nije baš najbolja za zdravlje, ali na fotografijama, slažem se, izgleda sjajno. I recepti su odlični, svaki bi trebalo probati; recimo Franksgiving Dinner. Ako vas zanima kako izgleda redizajnirani fast food, svakako posjetite.

Your nutritionista
Vaša osobna nutricionistkinja, koja, kako kaže, savjete daje na osnovi vlastita iskustva, a ne završenih škola i studija. Hoćete li savjet poslušati, ostaje na vama da procijenite. Imate mogućnost klikanja po lijepo i logično razvrstanim kategorijama, pa isprobajte.

Laura likes food and lists
Ovo je super - Laura je odlučila probati sva jela iz knjige '1.001 things to eat before you die'. Zbog njezinih kombinacija hrane, jela je zapravo 1.796, a ideja izvrsna.

Scanwiches
Stari Tumblr prijatelj predstavljen još davnih dana u tiskanom izdanju Plana B. Skenirani sendviči + sastojci = ovaj blog. Dovoljno je čudan da su sudjelovali na ROFLCon konferenciji.