ODRON NASIPA VIJADUKTA

Tona šljunka s Dalmatine pala na državnu cestu

29.09.2011 u 17:13

Bionic
Reading

Nedaleko od vijadukta Rašćani na Dalmatini, nekoliko tona šljunka s nasipa ispod autoceste odronilo se na državnu cestu D-62 Vrgorac – Zagvozd

Nakon obilnih kiša, šljunak s nasipa oko podvožnjaka Dalmatine skliznuo je na županijsku cestu kod mjesta Kozica. Cestarske službe izišle su na lice mjesta i uklanjaju materijal koji je pao na cestu.

'Najnoviji odron koji se dogodio u Kozici samo je nastavak priče o loše obavljenom poslu na Dalmatini kod Kozice', kaže Tomislav Miočević, predsjednik Mjesnog odbora Kozica, koji napominje kako je odvod vode s Dalmatine loše riješen i tijekom kišnih dana na kolniku autoceste budu ogromne količine vode koja se slijeva na kolnik županijske ceste što pričinja velike probleme u prometu i na autocesti i na županijskoj cesti. O tome govori i podatak da je na ovom dijelu autoceste do sada zabilježeno čak devet prometnih nezgoda otkad je prošla Dalmatina.

Nakon učestalih prometnih nezgoda na ovoj dionici autoceste tijekom 2009. i 2010, o loše riješenoj odvodnji i većim količinama vode na kolniku obaviješten je HAC, koji je obećao riješiti problem, no do danas nije učinjeno ništa.