pohvalio ga

Tomo Medved o Sučiću: Odgovorno je dao ostavku

30.11.2020 u 13:26

Bionic
Reading

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je ostavku državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Stjepana Sučića.

"Došlo je do neprimjerenog postupanja Sučića, državnog tajnika. Svjestan svoje odgovornosti, državni tajnik Stjepan Sučić dao je neopozivo ostavku", kazao je Medved.

"Tom prigodom se ispričao za neodgovorno postupanje. Zahvalio se na povjerenju premijeru i meni. Zahvalio se najranjivijoj skupini, obiteljima nestalih. Ispričao se što je svojim činom i njih doveo u nepovoljan položaj", kazao je.

"Ono što želim vrlo jasno kazati da uprava za zatočene i nestale nastavlja odgovorno raditi na pronalasku svih nestalih osoba. Ovom prigodom se Sučiću želim zahvaliti jer je dao iznimno velik doprinos u izgradnji sustava", rekao je Medved.

"Stjepan Sučić postavio je odgovarajući odnos povjerenja prema obiteljima koje traže najmilije", rekao je Medved. Kaže da će ministarstvo nastaviti njegov posao.

Tomo Medved Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

"Što se tiče statusa Krunoslava Šeremeta, on je imenovan odlukom Upravnog vijeća Memorijalnog centra. O njegovom statusu raspravljat će Upravno vijeće nakon što od MUP-a zaprimimo sve detalje što se točno dogodilo", rekao je Medved.

Opovrgnuo je teze da je on utjecao na slučaj na ikakav način, prenosi N1.

"Ovo je individualan čin njega kao državnog dužnosnika. A danas svjedočimo njegovom odgovornom ponašanju i podnošenju ostavke", rekao je Medved.