NASTAVLJA ŠTRAJK GLAĐU

Tomislav Nikolić počeo uzimati vodu

21.04.2011 u 23:09

Bionic
Reading

Predsjednik vodeće srbijanske oporbene Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić, koji od subote štrajka glađu i žeđu i traži raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora, u četvrtak je, na molbu srpskoga pravoslavnog patrijarha Irineja, prekinuo štrajk žeđu, ali je nastavio gladovati

'Tako ću postiti do Uskrsa, po molbi Njegove svetosti. A onda, kad prođe ovaj naš najveći blagdan, vidjet ćemo kako će dalje ići', rekao je Nikolić novinarima u bolnici u koju je dovezen u nedjelju navečer.

Nikolić je, u izjavi koju su prenijeli beogradski mediji, rekao kako 'nakon toga' Demokratska stranka i njezin predsjednik Boris Tadić nemaju što tražiti na srbijanskoj političkoj pozornici.

Irinej
je, kako prenose mediji, Nikolića u pismu zamolio da dane do Uskrsa provede u postu, ali onako kako je to propisala crkva. Dodao je kako mu od srca želi 'dobro zdravlje jer samo zdrav čovjek može dati maksimalan doprinos svojoj obitelji, najširoj društvenoj zajednici i crkvi'.

Štrajk glađu i žeđu Nikolić je počeo uoči oporbenog prosvjeda u središtu Beograda prošle subote, tijekom kojega je zatraženo raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora, nakon čega se povukao u srbijanski parlament nastavljajući odbijati hranu i vodu.

U nedjelju poslijepodne u parlamentu ga je posjetio srbijanski predsjednik Boris Tadić i zamolio ga da prekine štrajk glađu i žeđu, no on je to odbio jer za to 'nisu ispunjeni uvjeti'.

Po srbijanskim gradovima posljednjih se dana organiziraju skupovi potpore Nikoliću.