'KATICA ZA SVE'

Tomašić o svojoj zamjeni u Saboru koja je dobila 19 glasova: Dajte mu šansu, vrijedan je i pametan

09.07.2020 u 15:13

Bionic
Reading

Ruža Tomašić, predsjednica HKS-a, koja je na izborima skupila 8274 preferencijalnih glasova, ne vidi spornim što na jednu godinu umjesto nje u Sabor odlazi njen mladi kolega Marko Milanović Litre, koji je osvojio 19 glasova na listi Domovinskog pokreta u 10. izbornoj jednici

'Na toj listi samo smo ja i on iz HKS-a, a znate i samo da po Zakonu o izborima za hrvatski parlament stranačka osoba mijenja drugu stranačku osobu. On je svaki dan putovao na relaciji Zagreb-Split da bi nam donosio postere, spajao nas za razgovore za medije. Bio je 'Katica za sve'. Sad ja vas pitam, kad bi on stigao lobirati za sebe, ako je radio sav taj posao?', rekla je Ruža Tomašić, predsjednica HKS-a odgovarajući na pitanje za N1 televiziju kako će ju na godinu dana u Hrvatskom saboru zamijeniti Marko Milanović Litre.

Tomašić ističe kako je cijelu kampanju govorila da je do daljnjega u Europskom parlamentu te da će se vratiti u lipnju slijedeće godine.

Na molbu voditelja da istakne Milanovićeve kvalitete rekla je:

'Marko Milanović Litre je grafički dizajner. S nama je već od svoje 17. godine, ima 34 godine. Pametan je, vrijedan, zastupa sve one vrijednosti koje ja zastupam. Ja prenašam na njega ovlasti na godinu dana. Dajte šansu tom mladom čovjeku', apelirala je predsjednica HKS-a.

Za odvajanje Suverenista u zasebni zastupnički klub u Saboru također se pobunila, pitala je jesu li ista pitanja dobivali i SDSS ili HNS kad su osnivali vlastite klubove. Rekla je da klub zastupnika donosi više vremena za iznošenje svojih stavova, da je to 'sasvim normalno, nema svađa u Domovinskom pokretu, jedino pragmatika'.

Na kraju je komentirala aktualne sukobe u Srbiji i kako bi se Hrvatska trebala postaviti prema Srbiji:

'Mislim da bi se Hrvatska trebala malo strože postaviti, riješiti sve one probleme koje imamo sa Srbijom. Nikakve mržnje, ali zna se što Srbija treba napraviti na putu u EU. Ovo što se sad događa, to je preko ograde, mi trebamo samo pratiti što se događa.'