NASTAVAK POLEMIKE

Tomašić: Neka mi Milanović odradi PR i za lokalne izbore

16.04.2013 u 11:15

Bionic
Reading

Nakon što je premijer Zoran Milanović saborsku zastupnicu Ružu Tomašić nazvao 'elementarnom nepogodom' i 'društvenim zlom', ona mu je odgovorila kako 'ne treba slušati što netko govori, nego tko govori'. 'Narod ga je izabrao da poboljša standard i pokrene gospodarstvo i spriječi iseljavanje mladih, a on se bavi temama koje ga ne bi trebale zanimati', poručila je Tomašić u pauzi saborskog zasjedanja

Ne smatra sebe 'elementarnom nepogodom' i tvrdi kako se nije uvrijedila, no Milanoviću je poručila kako bi njegove riječi 'trebale povrijediti one koji su ga izabrali'. Iako je namjeravala tužiti premijera, odustala je od toga. 'Dovoljno zla sebi radi i nikakav sud mu gore ne bi mogao presuditi', rekla je Tomašić.

Za lokalne izbore najavila je istu retoriku koju je koristila i sada, te napomenula kako i ona danas 'govori isto što su njoj govorili u Kanadi'. 'Govorili su – ako ti se ne sviđa, nitko ti ne brani da se vratiš odakle si došla. Svi oni koji se osjećaju građanima Hrvatske mogu biti ravnopravni, ali oni koji žele biti ravnopravniji, nikad nisu zadovoljni Hrvatskom i ne poštuju hrvatske zakone i ne žele biti građani Hrvatske – što ovdje rade', upitala je Tomašić.

Ponovila je stav kako je Hrvatska država ravnopravnih građana, no i pozvala 'one koji se ne osjećaju tako i ne žele to biti – neka idu gdje vole'. Ustvrdila je i kako ne misli da krši Ustav, nego to, smatra, čine oni koji 'ne žele ovu državu, ne poštuju je, pljuju državu i sve one vrijednosti koje ima'. 'Po čemu kršim Ustav ako prozovem te ljude da idu tamo gdje im se sviđa. Oni krše Ustav', ocijenila je Tomašić.

Ponovno se vratila na Milanovićeve stavove, konstatirajući kako sama 'nema PR agente' te je pozvala premijera da joj 'odradi i lokalne izbore kako joj je odradio i izbore za Europski parlament'.