odbio SDP

Tomašević: Presudio je osjećaj da ne možemo ući u koaliciju sa starim akterima

24.12.2020 u 20:06

Bionic
Reading

Platforma Možemo sa svojim kandidatom Tomislavom Tomaševićem odustala je od predizborne koalicije s SDP-om i drugim strankama te ide samostalno u rušenje Milana Bandića s funkcije gradonačelnika

Peđa Grbin na svom Facebooku poželio je sreću i uspjeh Tomaševiću. Cilj SDP-a je, poručuje, osloboditi Zagreb od okova korupcije, ali ni riječi o kandidatu SDP-a. Anka Mrak Taritaš najavljuje nastavak razgovora sljedeći tjedan, a u HDZ-u potez Tomaševića nazivaju očekivanim.

Je li napravio riskantan potez i koje su mu šanse, Tomislav Tomašević objasnio je u Dnevniku Nove TV.

Tomašević se ispričao građanima što i na Badnjak slušaju političke teme i svima je čestitao Božić.

"Ono što je presudilo bio je naš osjećaj da ne možemo u predizbornu koaliciju, što je bio uvjet SDP-a da bi me podržali za gradonačelničkog kandidata, sa starim akterima, ako želimo izvući nove birače", objasnio je Tomašević.

"Išli smo u razgovore cijela gradska oporba, da vidimo s koliko blokova se može izaći na izbore i da bude što manje blokova. Došli smo do toga, nakon naše zajedničke ankete, da je iz naše perspektive najbolje ići u dva bloka", dodao je Tomašević.

"Broj postotaka glasova palih za dva bloka je za pet posto veći od jednog bloka, znači ujedinjene liste", objasnio je Tomašević.