Sastanak zagrebačke oporbe

Tomašević odbio SDP, ništa od koalicije. SDP-ovci ljuti: Nije mu jedini motiv rušenje Bandića, već i da ide kontra nas

23.12.2020 u 21:19

Bionic
Reading

Sastanak zagrebačke oporbe, na kojem se raspravljalo o tome kako izaći na lokalne izbore, je gotov. Kako se neslužbeno doznaje od sudionika Možemo!, na čiju se odluku de facto i čekalo, zajedno sa svojim partnerima smatraju kako je bolje da se na izbore ide u dva ili više blokova, a ne u nekoj "kobasičarskoj koaliciji" s listom za skupštinu

Drugim riječima, Možemo! je de facto odbilo SDP koji je bio spreman na lokalne izbore izaći zajedno s Možemo! i podržati Tomislava Tomaševića, piše Večernji list.

U SDP-u kažu da je odluka Možemo! legitimna, da ih oni na suradnju neće moliti i da će oni čim prije krenuti u kampanju i na izbore izaći s vlastitim kandidatom za gradonačelnika.

Poručuju da je sad odgovornost na Možemo! ostane li Milan Bandić gradonačelnik te ističu kako Možemo! nije jedini motiv rušenje Bandića, već i da idu kontra SDP-a.

Jutarnji list piše da će SDP do 7. siječnja objaviti ime svojeg kandidata ili kandidatkinje za gradonačelnika(cu) Zagreba

'Pregovori su definitivno propali zbog ultimatuma Možemo!. Došli su s unaprijed definiranim stajalištem da idu sami na izbore i pored njih još dva bloka. Za SDP to znači da ćemo na svoju listu pozvati Glas i ostale oporbene stranke ljevice i centra, a imat ćemo i svog kandidata za gradonačelnika', rekao je jedan član SDP-a.

Navodno SDP-ov kandidat ne bi trebao biti predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a Gordan Maras.