prvi Čovjek metropole

Tomašević: Hvala svima koji su glasali za nas, ali i onima koji nisu - dopustite da steknemo i vaše povjerenje. Krenimo u bolju budućnost!

30.05.2021 u 22:06

Bionic
Reading

Tomislav Tomašević (Možemo!), novi gradonačelnik Zagreba, u prvom obraćanju nakon izborne pobjede zahvalio je svima koji su im dali povjerenje dodavši da će učiniti sve da ga opravdaju

Tomašević je osvojio 199.630 glasova dok je protukandidatu Miroslavu Škori (Domovinski pokret) pripalo 106.300 glasova.

'Hvala i onima koji nisu glasali za nas, nastojat ćemo i vas pridobiti u naredne četiri godine na svoju stranu', kazao je Tomašević.

Naveo je da ima najbolji tim ljudi s kojim već godinama vodi borbu za bolje, pravednije i tolerantnije društvo.

'Posljednji dani kampanje bili su izazovni, neću ponavljati laži kojima smo bili izloženi. Borim se čitav život za ovaj grad, protiv štetnih odluka onih koji ga sustavno zanemaruju i koriste kao bankomat. Moja kampanja za Zagreb počela je 1998. godine, kada sam se borio protiv ilegalnog odlaganja opasnog otpada uz Savu, kada su bila ugrožena vodocrpilišta. Dvadeset i tri godine kasnije, evo nas zajedno s najboljim timom s kojim već godinama dijelim borbu za pravednije, solidarnije i tolerantnije društvo!

Vjerujem da svi građani žele bolje uvjete života, dostupnije vrtiće, bolju zdravstvenu skrb, bolji javni prijevoz, biciklističke staze i da grad daje perspektivu mladim ljudima. To je naša misija. Ali ne samo za četiri godine, jer pogled ide puno dalje u budućnost. Ključna nam je dugoročna dobrobit za ovaj grad.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Zagrebe, dali ste mi povjerenje, a ja od vas tražim sudjelovanje u promjenama. Molim za strpljenje jer nas čeka velik posao i promjene neće biti ni brze ni jednostavne. Ali zajedno možemo učiniti ovaj grad boljim mjestom za sve, a ne samo za odabrane. S ponosom ću povesti ovaj grad u bolju budućnost. Bit ću gradonačelnik svih Zagrepčana', rekao je Tomašević.

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Naveo je i da Zagrepčane čekaju promjene koje neće biti brze.

'Zajedno ovaj grad možemo učiniti boljim za sve. Krenimo zajedno u bolju budućnost', zaključio je Tomašević.

  • +69
Atmosfera u stožeru Tomislava Tomaševića nakon zatvaranja birališta i prvih izlaznih anketa Autor: Marko Lukunic/PIXSELL