KAZNENA PRIJAVA ŽUPANIJE

Tolušić traži ostavku Ostojića zbog duga bolnice

10.04.2014 u 15:28

Bionic
Reading

Zbog nagomilavanja dugova virovitičke Opće bolnice, Virovitičko-podravska županija će protiv ministra te Sanacijskog vijeća i sanacijske upraviteljice bolnice podnijeti kaznenu prijavu zbog nesavjesnog poslovanja, najavio je danas virovitičko-podravski župan i potpredsjednik županijskoga HDZ-a Tomslav Tolušić na stranačkoj konferenciji za novinare

Rekao je da će županija kao osnivač virovitičke Opće bolnice ovog tjedna podnijeti kaznenu prijavu protiv ministra zdravlja Rajka Ostojića, Sanacijskog vijeća i sanacijske upraviteljice dr. Marijane Živko te je zatražio da ministar Ostojić i upraviteljica Živko podnesu ostavke.

'Kaznenu prijavu i ostavke tražimo zbog nesavjesnog poslovanja jer su dug od 20 milijuna kuna u nepunih pet mjeseci udvostručili. Ovakvim načinom rada u iduće dvije godine dug bolnice popet će se na 80 milijuna kuna. Mi u HDZ-u nećemo dopustiti da se netko igra imovinom koja nije njegova jer je osnivač virovitičke Opće bolnice Virovitičko-podravska županija, a ne Ministarstvo zdravlja ni SDP', objasnio je Tolušić.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je da Sanacijsko vijeće nije donijelo plan sanacije, čime se, rekao je, ne poštuje Zakon o fiskalnoj odgovornosti.

'Novi upravljači nasilno su preuzeli upravljanje Općom bolnicom u Virovitici, a do sada nisu učinili nijedan korak kako bi je sanirali. Ako se drže fiskalne odgovornosti, svi koji probiju proračun dužni su podnijeti ostavku', rekao je Đakić, koji traži da se bolnica sanira i 'sanirana vrati u okrilje županije'.