PARAOBAVJEŠTAJNA MONTAŽA

Tolušić zna tko mu je podmetnuo fotografije s prostitutkom i kokainom, a o svemu se oglasila i Vlada

22.01.2019 u 10:55

Bionic
Reading

Novi broj tjednika Nacional donosi tekst o udaru paraobavještajnog podzemlja na ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Naime, montažama fotografija s prostitutkama i kokainom navodno se željelo uništiti karijeru ministra Tolušića. Anonimni izvor je novinarima dostavio montirane fotografije tvrdeći da su autentične. Međutim, provjerom autentičnosti dokazano je suprotno

Na fotografijama koje su dostavljene Nacionalu, a za koje je utvrđeno da su lažne, odnosno da se radi o fotomontaži, vidi se navodni Tolušić koji sjedi u fotelji, a njemu u krilu je crnokosa žena golih nogu kojoj se ne vidi lice. Navodni Tolušić se sprema ušmrkati kokain. Na drugoj fotografiji vidi se hidromasažna kada. Očito je da su fotografije snimane iz blizine i iz više kutova pa se postavlja pitanje o trećoj osobi koja je fotografirala ovo dvoje.

Analizom fotografija agenti SOA-e, koja se također uključila u priču, otkrili su da su fotografije montirane.

'I Nacionalov tim došao je do istog zaključka - fotografije su lažne i pokušajem podmetanja počinjeno je teško kriminalno djelo', rekla je za N1 novinarka Nacionala Orhidea Gaura.

Gaura navodi da je izvor koji je Nacionalu dostavio fotografije tvrdio da su autentične.

'Istovremeno nam se mailom javio još jedan anonimni izvor. Grupa ljudi koja tvrdi da se bori za bolju Hrvatsku. Oni su rekli da postoje fotografije, ali da ih mediji neće objaviti, već da će ih vjerojatno objaviti mediji u Srbiji. Kad smo ih dobili, krenuli smo u provjeru autentičnosti. Doznali smo da je fotografije dobila i SOA te da je o svemu informiran premijer Andrej Plenković, kao i ministar Tolušić', kazala je Gaura.

Ministar Tolušić, s kojim je Nacional također kontaktirao, bio je šokiran, ali im je također dao do znanja da zna iz kojih krugova to može dolaziti.

'Ovdje je riječ o ozbiljnom kriminalnom djelu i taj pokušaj teške kompromitacije Tolušića montiranim fotografijama kriminalno je djelo. Nakon ovog otkrića, pretpostavljam, SOA je ovo trebala predati USKOK-u na daljnje postupanje', rekla je Gaura.

Oko cijelog slučaja oglasila se i Vlada RH, a priopćenje donosimo u cijelosti:

'Temeljem objave navodnih fotografija potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u tjedniku Nacional, Vlada RH najoštrije osuđuje takvu perfidnu i protuzakonitu krivotvorinu koja ima za cilj kompromitirati najviše državne dužnosnike.

Od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekujemo da se ovaj slučaj istraži te da se pronađu počinitelji još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka kroz ponovno plasiranje lažnih informacija o najvišim državnim dužnosnicima, čemu smo svjedočili često u proteklom razdoblju.', piše u priopćenju Vlade.