KRATKO I JASNO

Todorićeva odvjetnica Cherie Blair komentirala njegovo izručenje Hrvatskoj

25.10.2018 u 17:06

Bionic
Reading

Odvjetnica Ivice Todorića Cherie Blaire kratko je u četvrtak u Londonu komentirala konačnu odluku o izručenju njezina klijenta, kazavši da se sada taj slučaj vraća u Hrvatsku

'Europski uhidbeni nalog je dizajniran kako bi osigurao da britanski sudovi poštuju odluku hrvatskih pravosudnih tijela. Slučaj se vraća u Hrvatsku', rekla je Cherie Blair, supruga bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira.

Sudac Visokog suda u Londonu Duncan Ouseley odbacio je u četvrtak zahtjev Ivice Todorioća da mu se odobri pravo na žalbu. Tom odlukom, prvostupanjska presuda postala je pravomoćna i slijedi njegovo izručenje.

  • +12
Ivica Todorić i odvjetnica Cherie Blair Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Sutkinja Westminsterskog suda Emma Arbuthnot u prvostupanjskom postupku odobrila je 23. travnja izručenje osnivača Agrokora Hrvatskoj, ne prihvativši nijedan argument Todorićeve obrane da je on žrtva političkog progona.

Todorić je, nakon što mu je u srpnju Visoki sud prvi put odbio pravo na žalbu, angažirao poznate britanske odvjetnike Jamesa Hinesa i Cherie Blaire, koji su ga zastupali na današnjem ročištu te na onom održanom u rujnu.

  • +4
Sud u Londonu presudio izručenje Todorića Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Vantagenews.com/PIXSELL