POVRATAK OPTUŽENIKA

Todorića kamere zaskočile na groblju: Borim se protiv ove nevjerojatne korupcije, vidjet ćete što pripremam

01.11.2019 u 12:51

Bionic
Reading

Bivši vlasnik bivšeg koncerna Agrokor Ivica Todorić ponovno je najavio povratak u politiku

"Borim se protiv ove nevjerojatne korupcije i pomalo sam pri kraju. Moram prvo to pobijediti, a onda idem dalje. Ovo s Agrokorom je najveća korupcijska afera u povijesti u ovom dijelu Europe. Ja se energično i ozbiljno te na jedan pametan način borim protiv toga. Kad to pobijedim, onda ću nastaviti dalje", kazao je Todorić za Novu TV.

Na pitanje priprema li nekiu veći angažman u politici nije želio odgovoriti već je samo kratko poručio: "Vidjet ćete vrlo brzo".

  • +2
Ivica Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, Ivica Todorić se još se od studenog 2017. nalazi pod istragom zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna. Tom istragom su obuhvaćeni i njegovi sinovi Ivan i Ante Todorić te 12 Agrokorovih menadžera i revizora.

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i zabranu napuštanja Zagreba.

Početkom rujna protiv njega i još tri osobe podignuta je optužnica kojom ih se tereti da su oštetili Agrokor za 1,25 milijuna eura.