ostaje li iza rešetaka?

Todorić popodne stiže na sud, tužitelj traži da ostane u zatvoru zbog opasnosti od bijega

08.11.2018 u 14:07

Bionic
Reading

U 16.30 na Županijskom sudu u Zagrebu održat će se ročište nakon kojeg bi trebalo biti odlučeno hoće li Ivica Todorić ostati u istražnom zatvoru ili ne

Todorić, koji je sinoć stigao u Remetinec, biti će prisutan na ročištu na Županijskom sudu u Zagrebu na kojem će se odlučiti o tome ostaje li i dalje iza rešetaka, javlja Nova TV.

Kako je potvrđeno za tu televiziju, Županijsko državno odvjetništvo tražit će produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega.

Ako bi Državno odvjetništvo tražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, to ne brine Todorićevu obranu, izjavila je njegova odvjetnica koja ga je posjetila oko 13 sati u Remetincu. Ona tvrdi kako Todorić u bijegu nije bio, a ako bi i došlo do takve odluke da će ponuditi jamčevinu.

Nakon posjeta Todoriću Sloković je izjavila kako je on zadovoljan uvjetima u Remetincu te da se ni na što ne žali.

'Todorić kaže da je sve u redu, da su uvjeti pristojni, ne žali se ni na što. U prostoriji je s još jednim okrivljenikom', kazala je novinarima Sloković po izlasku iz Remetinca.

  • +10
Todorić u Remetincu Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Na pitanje hoće li tužitelji zbog druge istrage usmjerene na Todorića tražiti produljenje pritvora na drugim osnovama, Sloković je rekla kako je to moguće.

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić objasnio je u izjavi za medije da bi, ako bi sudac odlučio da se ukine obaveza pritvora, Todorić odmah nakon ročišta otišao na kratko u Remetinec obaviti 'administrativne radnje' te bi nakon toga bio slobodan.