ODBJEGLI TAJKUN

Todorić tvrdi da je već pobijedio: Imam strašne, nove i nevjerojatne dokaze

07.09.2018 u 16:58

Bionic
Reading

Dan nakon što je Visoki sud u Londonu prihvatio zahtjev odvjetnika Ivice Todorića za odgodom, bivši šef Agrokora dao je intervju u kojem se predstavio kao žrtvom političkom progona te je uvjeren da neće biti izručen Hrvatskoj ni za mjesec dana kada je novo ročište

Todorić je u podužem monologu na početku optužio Andreja Plenkovića i državnu mafiju za otimačinu Agrokora te će njegov odvjetnički tim igrati na tu kartu 15. listopada kada će morati britanskom sucu predočiti nove dokaze kojim bi se zaustavilo izručenje.

Nekada najmoćniji čovjek u Hrvatskoj je za N1 kazao da ne smije javno kazati jer se mora pripremiti, ali da imaju strašne dokaze. 'Mi imamo nevjerojatne dokaze da je premijer jedne države napravio vaninstitucionalno...'kazao je Ivica Todorić zaustavivši se u pola rečenice.

Na upit odnose li se ti dokazi na ono što je već objavljeno u Hrvatskoj, vezano uz grupu Borg i uz svjedočenje Martine Dalić ili ima i nešto novo kazao je da imaju i dodatno nešto što nije predstavljeno sudu'.

Kazao je i da će njegov tim ovih dana predstaviti nagodbu i pokazat što ona znači pa će svi vidjeti što taj kriminal znači.

'Oni s jedne strane ostavljaju Agrokor živ. 180 milijardi kuna će biti tereta na toj firmi, a išli su u restrukutriranje. Pa kako? Na koji način? Nisu išli na restrukturiranje, financijsko i poslovno, nego su išli na otimanje, izvlaštenje. S druge strane su odveli sve u Nizozemsku, ogromne novce. Tko će platiti porez? To je četiri do šest milijardi poreza', poručio je Todorić.

Na upit vraća li se u Hrvatsku Todorić je odgovorio: Obavezno se vraćam. No, na dodatno pitanje kada bio je malo uopćeniji.

  • +26
Ivica Todorić izbjegao izručenje, novo ročište zakazano na istom sudu za 15. listopad Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Pa, brzo... Ja se nikako nisam htio vratiti dok ne saznam najveći dio istine, ja sam sad saznao najveći dio istine, ali oni na silu hoće mene dobiti tamo... E rekoh sad, kad vi hoćete na silu... Kad se baš hoćete igrati, onda ću ja iskoristiti svoja prava koja imam', rekao je odbjegli tajkun.

Tvrdi da protiv njega nemaju što, jer nema tu nema ničega.

'Ne da to nije istina, to je laž nad lažima. Ja nisam nikad uzeo jedan euro... To je bila moja firma. Vani imate standarde, kad imaš neku firmu, imaš neki promet... možeš kao vlasnik uzeti jedan, dva posto, ne znam koliko. Oni su rekli da sam ja mogao uzimati 50 do 80 milijuna eura godišnje', kazao je Todorić.

Ustraje da nikad ni lipe nije uzeo iz Agrokora.

Na kraju je kazao i da ne strahuje od izručenja i eventualnog dugotrajnog boravka u istražnom zatvoru. 'Ja ne mogu izgubiti, ja sam već pobijedio', zaključio je Todorić.

  • +9
Ivica Todorić u pratnji odvjetničkog tima dolazi na ročište gdje će se odlučiti o izručenju Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL