SPIS OD 80 TISUĆA STRANICA

Todorić reagirao na podizanje optužnice: Istina o Agrokoru neće stati

15.09.2020 u 17:35

Bionic
Reading

Na zagrebački Županijski sud iz Županijskog državnog odvjetništva stigla je optužnica u predmetu Agrokor. Optužnica protiv Ivice Todorića i jos 14 ljudi ima 459 stranica, a cijeli spis, koji je poslan na sud, oko 80.000 stranica. Na podizanje optužnice reagirao je i sam Todorić, a njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

'Tri i pol godine otkako je proveden zločinački plan neprijateljskog otimanja Agrokora, DORH je dana 15.09.2020. godine objavio kako je podigao optužnice protiv mene, moje obitelji i suradnika.

Vjerujem da je velikoj većini građana jasno da je DORH samo tehnički poslužio za podizanje ove optužnice koja će ostati povijesna sramota pravosuđu RH, te da ona nije ništa drugo nego politički akt premijera RH A. Plenkovića, kojim se pokušava prikriti najveća korupcijska afera u povijesti JI Europe i šire.

Danas postoji osnovana sumnja temeljena na tisućama stranica dokazne dokumentacije o tome da je Grupa BORG, koju je vaninstitucionalno osnovao i njom upravljao premijer RH Plenković uz pomoć ruskih investitora, interesnih skupina i savjetnika, isplanirala i provela zločinački plan neprijateljskog otimanja privatne imovine u kompaniji Agrokor, s ciljem pribavljanja nepripadne materijalne koristi brojene u milijardama kuna.

Upravo zbog potrebe da se pokuša prikriti nezapamćena pljačka, Plenković pokušava usmjeriti krivnju koristeći državne institucije, te udbaškim metodama izmišlja i montira optužbe meni i mojim suradnicima.

Želim napomenuti da je realizaciju plana Plenkovićeve zločinačke grupe pratio čitav niz kriminalnih radnji.

Između ostalih, ilegalni dokument koji je omogućio kriminal epskih razmjera jest Lex Agrokor, zakon bez presedana kojeg je privatno sastavila grupa BORG.

Za izglasavanje tog zakona Plenković koristi svoj politički i državnički utjecaj te ga lažima i obanama uspjeva 'progurati' na izglasavanju u Vladi RH i Saboru RH. Taj Zakon poslužio je između ostalog za instaliranje grupe BORG na upravljačke pozicije u Agrokoru, koja onda angažira stotine savjetnika, revizora, s ciljem pljačke ali i pronalaska neke osnove koja će poslužiti za optužnicu protiv mene i mojih suradnika.

Kako stotine osoba 3 (tri) godine ne uspijevaju utvrditi, pronaći bilo kakve kriminalne radnje, Plenkovićeva zločinačka grupa kreće konstruirati monstruozne laži koje su ispisane u ovoj optužnici.

Napominjem da su radnje Andreja Plenkovića i njegovih ruskih i ostalih interesnih skupina protivne nacionalnim interesima i nanose nesagledive štetne posljedice građanima Republike Hrvatske!.

Poštovani građani,

ova je optužnica jedan od najcrnjih dokumenata pravnog sustava RH. Ona najjasnije dosad dokazuje da osobe na vlasti rade u vlastitom interesu i interesu skupina koje njima upravljaju, nepoštujući zakone ove zemlje.

Ne, nije istina da je Agrokoru od strane moje uprave napravljena bilo kakva šteta kako stoji u Plenkovićevoj optužnici, već je upravo suprotno!

Moja obitelj i ja smo svu svoju osobnu imovinu dali Agrokoru kako bi poduprli i akcelerirali njegov rast i razvoj, a radi čega je Grupa Agrokor postala najkonkurentnija i najveća kompanija u ovome dijelu EU. Želim još jednom napomenuti da su u kompaniji Agrokor u 2016. godini poslovni i financijski due diligence sproveli najbolji timovi najvećih financijskih institucija svijeta sa zaključcima o kvaliteti, snazi i vrijednosti kompanije, koji su nas uostalom i uputili na Londonsku burzu među svjetsku poslovnu elitu.

  • +32
Ivica Todorić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Iskreno želim kazati da sam tim postignućem ostvario svoj životni cilj, u Hrvatskoj iz pepela izgradio kompaniju svjetske razine.

Zločinci su me zbog vlastitih materijalnih i strateških interesa zaustavili u nadogradnji, modernizaciji i dodatnom uzdizanju regionalne industrije s Hrvatskom na čelu.

Trideset godina sam stvarao i razvijao Agrokor, a posljednje tri i pol ugradio sam u rasvjetljavanje istine o aferi Agrokor. Danas imam neoborive dokaze o kriminalnu koji zorno dokumentiraju planirano otimanje privatne imovine u 21. stoljeću. Budite sigurni da će odgovorni za ova zlodjela svi do zadnjega biti privedeni pravdi.

Istina o Agrokoru neće stati', poručio je Todorić.