OGLASIO SE BLOGER

Todorić Plenkoviću: Pljačka Agrokora je pravi rat, a ne vaša hibridna medijska imaginacija

03.12.2017 u 22:09

Bionic
Reading

Iako Agrokor posljednjih dana nije prva vijest u medijima, Ivica Todorić budno prati sve što se događa pa se u nedjelju oglasio u dva zapisa na blogu

U prvom se zapisu osvrnuo na izjavu bivšeg ministra pravosuđa Ante Šprlje, koji je za televiziju N1 rekao kako je Lex Agrokor prvi puta vidio samo tri dana prije njegovog izglasavanja, te su stručne službe ministarstva učinile tek korigiranja i prilagodbu s hrvatskim zakonima.

'Današnja izjava bivšeg ministra i ona od 27. ožujka ove godine najzornije govore o onome na što upozoravam već mjesecima - neustavni Lex Agrokor kreirala je skupina interesno povezanih ljudi koje je vrlo svjesno okupila ministrica Dalić kako bi se stvorila pozicija za stjecanje ogromne nepripadne financijske koristi. Tvorci Lex Agrokora danas upravljaju otetom kompanijom i sa svojim partnerima u inozemstvo izvlače stotine milijuna eura bez ikakvog nadzora uz stalno pokroviteljstvo potpredsjednice i predsjednika Vlade. Za to vrijeme premijer živi i vodi virtualni hibridni rat u kojem je jedini general . Gospodine Plenkoviću spriječite rastakanje hrvatskih nacionalnih vrijednosti, spriječite pljačku Agrokora, ovo je pravi rat protiv Hrvatske , a ne vaša hibridna medijska imaginacija. Hrvatska ostaje bez milijardi zato jer vi to dopuštate. I to nije nikakav hibridni rat - to je epska pljačka za koju je odgovorna vaša Vlada', poručio je Todorić u blogu.

  • +7
Ivica Todorić sa suprugom u Londonu Izvor: Cropix / Autor: WENN.com / CROPIX

U drugom zapisu Todorić  se opet obračunava s Antom Ramljakom. 'Manipulacije izvanredne uprave u Agrokoru, na koje sam više puta upozoravao, svoju potvrdu dobile su i u najnovijem izvješću od 10. listopada do 10. studenoga. Očite manipulacije rezultatima i brojevima izvanredna uprava više niti ne skriva, a potvrđuje ih komparacija s izvještajima koje je objavio poslovni.hr. Neviđena pljačka koju provodi Ramljak po direktivama Wilhelma Hemetsbergera i Knightheada, a koje odobravaju premijer Plenković i njegova potpredsjednica Dalić, sada je pred javnošću u primjerima koje ću vam prezentirati i u kojima se vide nevjerojatna odstupanja', stoji u blogu u kojem je Todorić prezentirao svoj izvještaj poslovnja važnih Agokorovih tvrtki.