PROGNOZA IZ KULMEROVIH DVORA

Todorić: Milanović je ozbiljan čovjek, a Škoro će pobijediti Plenkovića na izborima

08.01.2020 u 19:33

Bionic
Reading

Od pet milijuna kuna, koliko je Vlada u svibnju 2017. odobrila Državnom odvjetništvu za istragu u Agrokoru, do kraja prošle godine potrošeno je gotovo tri milijuna kuna, doznaje RTL od Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu

Najviše je, od tada, potrošeno na intelektualne usluge – oko 1,96 milijuna kuna, službena putovanja – oko 58 tisuća kuna, grafičke usluge – oko 35,8 tisuća kuna, održavanje opreme – oko 11 tisuća kuna, uredski materijal – oko 10 tisuća kuna dok je za troškove za svjedoke plaćeno nešto više od 800 kuna.

Istraga u aferi Agrokor još uvijek nije gotova, a protiv nekadašnjeg vlasnika koncerna Ivice Todorića i njegovih najbližih suradnika do sada je potvrđena jedna optužnica. Todorića Županijsko državno odvjetništvo tereti da je gospodarskim zlouporabama svoj bivši koncern oštetio za 1,25 milijuna eura. Suđenje bi trebalo početi u veljači.

Ivica Todorić, koji već tri godine prikuplja papire kako bi dokazao nevinost progovorio je za RTL Danas kako se priprema za suđenje te kako njegov život izgleda danas.

"Živimo teško, ali veselo, jer ja ću pazite, kad se rasvijetli ovo dovesti novi duh u ove prostore, u ovu Hrvatsku, ne mogu vam reći kako se veselim što sam napravio, do kud sam došao i kako sam raskrinkao jednu kriminalnu organizaciju", kazao je Todorić.

Istodobno, Todorić je ostao bez tvrtke. Ured mu već odavno nije u Ciboninu tornju. Logo Agrokora je maknut. Sada se to zove Fortenova grupa. Nekretnine vrijedne 120 milijuna kuna dane su na prodaju. Prije tri godine, Villa Castelo za više od osam milijuna eura prodana je slovačkom biznismenu. Još se čeka kupac za jahtu Janu i helikopter Bell.

"Dok se ne završe sudovi, oni ne smiju prodavati ništa. Ako prodaju, ja ovom prilikom upućujem informaciju - da ako se stvarno dogodi da neki danas od Agrokora žele nešto kupiti, oni moraju biti svjesni da će biti za štetu koju rade - tuženi", rezolutan je Ivica Todorić.

Todorić za sve što se događa otpočetka krivi premijera Andreja Plenkovića i ljude kojima se okružio. Više vjeruje u Zorana Milanovića i Miroslava Škoru.

"Škoro navodno osniva stranku. Imat će između pet i deset posto više od HDZ-a. Nema HDZ-a, nema... Dok Plenković samo ide dolje, može biti tko god šta hoće. Imam iskustva djelomično s gospodinom Milanovićem da je to jedan ozbiljan čovjek. Puno je toga prošao, i siguran sam, a to je ono što je rekao, da će se držati Ustava", izrazio je nadanja Todorić.