OGLASIO SE MINISTAR

Todorić: Marić je dovodio dame na Smokvicu; Marić: To su laži

21.07.2018 u 17:21

Bionic
Reading

'Na Smokvici sam bio jednom u životu i to prije dva mjeseca u pratnji svojih suradnika kada smo pripremali javni natječaj za davanje otoka u koncesiju. To su opskurne laži', reagirao je ministar državne imovine Goran Marić (HDZ) na prozivku Ivice Todorića iz Londona oko otoka Smokvica

Agrokor je bespravno koristio otok i za to nije plaćao najam, pa je Marić oduzeo koncesiju. Sada je nakon javnog natječaja otok dobio novog korinsika, mađarsku tvrtku koja će za 30-godišnju koncesiju platiti 183 milijuna kuna. Marić je pritom rekao da više nikada neće dopustiti da se tako loše upravlja državnom imovinom. Todorić se osjetio prozvanim i napao ga da je tamo dovodio 'dugonoge dame+.

'Zanimljivo je da te laži iznosi baš Goran Marić, čovjek koji je itekako koristio Smokvicu još kada Agrokor nije bio korisnik koncesije. I to nikada sam, već u pratnji dvije visoke dame. Bilo bi iznimno zanimljivo da, ako se ne sjeća o kojim se dugonogim damama radi, objasni kako se točno bira Miss Universe u SAD-u. Smokvica mu je očito bila smokvin list. Taj sam njegov višestruki trošak po Agrokorovom preuzimanju Smokvice osobno platio. Možda će Goran Marić Smokvicu moći koristiti i ubuduće. Naravno, besplatno (čitaj trošak poreznih obveznika)', napisao je Todorić.

Očito je aludirao na vrijeme kada je u upravi Tiskare Vjesnik bio sadašnji ministar državne imovine, a ta je državna tvrtka bila vlasnik licence za Miss Universe. 'S Todorićem nikada nisam ni kavu popio, a kamoli da mi ju je on platio. Nisam nikada ranije niti bio na Smokvici, a niti sam njega spomenuo u svojoj izjavi. On kao pojedinac nije u mom fokusu, u mom fokusu je bolje upravljanje državnom imovinom koja je prošlih godina i zbog servilnosti bivših političkih struktura bila nezakonito korištena. Osobno ne mislim nikada ništa koristiti besplatno, niti sam to prije radio', kaže Marić za 24 sata.

  • +46
Smokvica Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

Todorić je objavio da je 10-godišnje korištenje platio 10 milijuna eura unaprijed, ali nije rekao komu. Agrokor je preuzeo tvrtku Grafoplast koja je imala koncesiju, ali je nije plaćala. Todorić tvrdi i da je osigurao 24 milijuna kuna za plaćanje dugova za korištenje otoka, ali da to nije platila izvanredna uprava. 'Nikada nije u državni proračun ušla niti kuna za koncesiju otoka. To je lako provjerljivo', kaže pak Marić.