JOVANOVIĆ O HDZ-U

'To je vic dana!'

04.04.2012 u 16:26

Bionic
Reading

HDZ će, po svemu sudeći, u saborsku proceduru uputiti interpelaciju u kojoj će zatražiti smjenu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića. Takvu odluku donijelo je danas Predsjedništvo HDZ-a, a samu interpelaciju formulirati će Klub zastupnika. Na prvi glas o namjeri HDZ-a reagirao je i sam Jovanović

'Drago mi je da sam pomogao pomirenju sukobljenih strana u HDZ-u da nađu barem jedan zajednički stav. Jedino ne znam kako će to objasniti svojem članstvu koje podržava moj rad u proteklih 100 dana sa 49 posto. U moru teških tema i vijesti njihova me odluka dobro nasmijala. Definitivno, to je vic dana', prokomentirao je Jovanović odluku Predsjedništva HDZ-a.

HDZ se na zahtjev za smjenom Jovanovića odlučio zbog, kako doznajemo, njegovih izjava od kada je postao ministar.

Podsjetimo, Jovanović se HDZ-u zamjerio još u prošlom mandatu kada ih je kao saborski zastupnik nazvao 'kriminalnom organizacijom', zbog čega su protiv njega podigli i tužbu. Od kada je posao ministar, HDZ je najburnije reagirao na njegovu izjavu u kojoj je Sabor nazvao kokošinjcem, zbog čega su od predsjednika Sabora Borisa Šprema zahtijevali da od Jovanovića zatraži i ispriku.

Kako doznajemo, kap koja je prelila čašu bila je Jovanovićeva izjava od prije neki dan kada se obratio čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza i poručio da je 'krajnje vrijeme da se Mamić, Marković i Srebrić pogledaju u ogledalo i pljunu u to što vide'.

U HDZ-u, kako doznajemo, ne misle braniti prozvani trojac, ali smatraju da su takve izjave neprimjerene za jednog ministra.