JOVANOVIĆ PROZIVA

'Tko plaća račune Bianci Matković, ministrici bez lisnice?'

25.02.2010 u 11:29

Bionic
Reading

Na članak objavljen u današnjem Novom listu, kojim se izvještava o činjenici da je ministrica bez portfelja Bianca Matković noćenje u opatijskom hotelu Ambasador, hotelu s pet zvjezdica, platila po minimalnoj cijeni, reagirao je SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović

Reakciju Željka Jovanovića na vijest Novog lista prenosimo u cijelosti:

Ministrica bez lisnice, Bianca Matković, se umorila od premještanja tepiha iz jedne u drugu sobu pa je odlučila odmoriti se u opatijskom Ambasadoru. Da ne bi bila usamljena povela je sa sobom i šesteročlanu obitelj. Kako i sam naziv njene funkcije kaže, ministrica nema lisnicu, pa su u hotelskoj upravi odlučili da njen vikend uljepšaju maksimalnom uslugom uz minimalnu cijenu od samo 200 kuna.

Pitam se da li radnici 3. maja koji zbog nesposobnosti aktualne Vlade na čelu sa Jadrankom Kosor i njenim zamjenicima Šukerom i Milinovićem (a u kojoj sjedi i ministrica bez lisnice) još nisu dobili plaću, mogu sljedeći vikend doći u objekte državnog poduzeća Liburnija Rivijera Hoteli, i pod jednakim uvjetima odmoriti se od stresa i problema? Ako to može ministrica bez lisnice, smatram da jednako pravo imaju i radnici bez plaće!

Budući ministrica bez lisnice, kao članica NO Croatia Airlines ima i besplatne avionske karte, njen najnoviji potez još jedan je dokaz da je vrijeme da odleti. Njeno ponašanje potvrđuje da je korupcija duboko ukorijenjena u ponašanju svih HDZ-ovih dužnosnika, te da su prijevremeni izbori jedini način za izlazak Hrvatske iz krize.