DINKO SUTON ZVANI SUMRAK

Tko je SDP-ovac koji je stranku oštetio za gotovo 6 mil. kuna?

Bionic
Reading

Poslovni direktor SDP-a već je dva puta zaboravio na financijsko izvješće i stranku koštao šest milijuna kuna. Pogriješio je prošle godine i to je SDP stajalo pet milijuna kuna. Istu grešku, nije poslao financijsko izvješće na vrijeme, poslovni direktor SDP-a Dinko Suton napravio je i ove godine zbog čega je stranka ostala bez još 600 tisuća kuna

Milanovićeva uzdanica Dinko Suton, koji je zbog svojih propusta navodno nudio ostavku, ali ga je šef odbio, nevoljko se osvrće na propuste koje su SDP koštali milijune.

'Prije dva mjeseca, pismeno sam se očitovao o svemu. Ukratko, došlo je do tehničkog propusta. Nevažno je tko je učinio propust, jer sam ja odgovoran za sve. Jednostavno, izvješće nije otišlo na sve adrese na koje je trebalo', kazao je za 24sata. Nije htio ni komentirati kako je kažnjen za propust.

Suton objašnjava kako financijska situacija u stranci nije alarmantna kako se u medijima navodi te da će do kraja 2014. stranka opet biti u debelom plusu.

Kolege iz stranke malo znaju ili ne žele reći ništa o čovjeku koji je desna ruka šefa Milanovića, ali zato ga svi oslovljavaju nadimkom Sumrak.

'Dobar je to dečko, onako privatno. U stranku se učlanio u Novom Zagrebu. Zbog gafova koji se ne mogu nazvati malima, zovemo ga Sumrak', otkrio je za 24sata jedan od kolega iz SDP-a. Prije ulaska u politiku, Suton je radio za međunarodnu kompaniju.

SDP-ov izvor za Jutarnji list nedavno je izjavio kako Suton, ako se izuzmu pogreške, dobro radi posao, jer je doveo u red financije. Tome u prilog izvori iz SDP-a navode da su financijska izvješća besprijekorna pa im Državna revizija redovito daje odlične ocjene. Suton je navodno uveo red i disciplinu kada je riječ o stranačkoj blagajni. Kažu da pod njegovom financijskom palicom stranka štedi sve strane, a i dobro se posluje s brojnim nekretninama koje SDP posjeduje.

Osim navedenih vrlina, Suton je navodno bitan Milanoviću jer je - iako član zagrebačke organizacije SDP-a koja predstavlja svojevrsnu oporbu šefu stranke - u ovom trenutku neutralan, a šefu stranke lojalan.