LOGORAŠI UOČI PRESUDE GENERALIMA

Tko će odgovarati za rušenje Vukovara?

05.04.2011 u 13:26

Bionic
Reading

'U Vukovaru je bila srušena svaka kuća, svaki civilni objekt, a nikada nije podignuta niti jedna optužnica, dok je na Knin za vrijeme akcije Oluja pala tek koja granata', rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u organizaciji Udruge logoraša Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije Mladen Novak zvani Mrakan

Novak je u srpskim logorima proveo devet mjeseci, od toga šest mjeseci u samici. Kaže da 15. travnja, dan presude generalima, za branitelje nije 'dan D' jer smatraju da presuda nema pravnu već političku konotaciju. Na činjenicu da se generale među ostalim optužuje za prekomjerno i neselektivno granatiranje Knina reagirao je i Josip Hrgović umirovljeni pukovnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji je u jesen 1991. godine upravljao zrakoplovom koji je bacao pomoć Vukovarcima.

I predsjednik Udruge logoraša Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije Ilija Ačkar slaže se da će 15. travnja biti donesena politička odluka u Haagu. Iako se boji politizacije braniteljskih prosvjeda, Ačkar tvrdi da 'svijetu treba pokazati da mi to ne prihvaćamo'.

Također se ogradio i od Petra Janjića Tromblona tvrdeći da njegovi medijski istupi nisu u interesu braniteljske populacije, a postavljanje šatora ispred Ministarstva branitelja i međugeneracijske solidarnosti te na punktove diljem obale tijekom turističke sezone, kako je Janjić najavio, Ačkar smatra bolesnim.