SPORNA TELEFONSKA SJEDNICA VLADE

Tireli: Vlada protuzakonito rasprodaje državnu imovinu!

12.05.2016 u 12:28

Bionic
Reading

Vlada protuzakonito rasprodaje državnu imovinu, odnosno udjele države u tvrtkama, ustvrdila je novinarima u Saboru Nansi Tireli iz Hrvatskih laburista. Stoga je Vladu pozvala da prvo donese Plan upravljanja državnom imovinom kako bi svi mogli transparentno vidjeti što se namjerava prodavati

'Istina je samo jedna, a to je da Vlada protuzakonito rasprodaje državnu imovinu. Naime, Zakon o upravljanju državnom imovinom nalaže Vladi da do 31. listopada tekuće godine usvoji plan upravljanja za sljedeću godinu. Ni nakon šest mjeseci od tog roka, Vlada plan upravljanja državnom imovinom za 2016. nije donijela i postavlja se pitanje temeljem čega Vlada rasprodaje sve ovo što rasprodaje. Dok smo kontaminirani ideologijama, u pozadini se dešavaju krupne stvari, rasprodaje se državna imovina, a da ne govorim o tome da se privatizira cijelo zdravstvo', rekla je Tireli novinarima u Saboru.

Premijeru Tihomiru Oreškoviću uputila je poruku. 'Usprkos tome što on možda ima dobre namjere u upravljanju tom imovinom, mora shvatiti da je odgovoran za imovinu svih hrvatskih građana i da je protuzakonito ne smije prodavati i da bi bilo pametnije, bolje i zakonitije da se usvoji prvo plan, da taj plan bude javno i transparentno objavljen, da svi znamo što to ova Vlada planira s državnom imovinom, što planira prodavati i da bude transparentno', rekla je Tireli.

Podsjetimo, Vlada je jučer na telefonskoj sjednici s popisa strateških i tvrtaka od posebnog državnog interesa skinula nekoliko tvrtaka, a među njima i Podravku. Takav potez protumačen je kao početak prodaje tih tvrtaka.

Međutim, samo dan ranije, u intervjuu za tportal potpredsjednik Vlade Božo Petrov kazao je da Podravka ne ide u prodaju, a tome su se nakon sjednice usprotivili i Mostovi zastupnici Miro Bulj i Ivan Kovačić, ali i neki članovi Domoljubne koalicije poput HSS-ova Branka Hrga i HDZ-ova Gorana Marića.