LABURISTI PREDLAŽU

Tireli: Ljevica se mora ujediniti

20.01.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Tko će s kim i kako prije izbora, pitanje je koje se nameće već sada. Izborna je godina, a desnica je na netom završenim predsjedničkim izborima pokazala snagu, makar je pobijedila tek za 32 tisuće glasova

A ljevica? Nansi Tireli, šefica Laburista, smatra kako je došlo vrijeme za jaku ljevicu koja će se suprotstaviti snažnoj desnici. I dok pojedini mediji navode da bi ih SDP rado vidio u koaliciji, ona decidirano kaže da 'nitko nije kontaktirao s njom'.

'U stranci smo počeli razgovarati na tu temu, ali nismo donijeli nikakvu odluku. Nitko sa SDP-ove strane ni direktno ni posredno nije kontaktirao s nama oko moguće koalicije', tvrdi Tireli.

No šefica Laburista ne odbacuje mogućnost koalicije, osobito nakon što je, kako je rekla, vidjela snagu desnice na posljednjim predsjedničkim izborima.

'Osobno smatram da je došlo vrijeme za jaku ljevicu. Potrebna je neka vrsta jedinstva kako bismo se mogli suprotstaviti desnoj opciji koja je pokazala svoju snagu. Trebamo sjesti, staviti programe na stol i vidjeti što zajedno možemo napraviti za građane', zaključila je Tireli.