pravomoćna presuda

Tinu Šunjergi za teško ubojstvo roditelja povećali kaznu, dobio je maksimum

25.10.2019 u 16:00

Bionic
Reading

Vrhovni sud RH u trećem je stupnju ponovno preinačio presudu Tinu Šunjergi (21) za teško ubojstvo roditelja te mu je povećao jedinstvenu kaznu s 35 na 40 godina zatvora

Tako je presuda Tinu Šunjergi postala pravomoćna, piše Jutarnji list. Vijeće Vrhovnog suda pod predsjedanjem suca Ratka Šćekića, na sjednici održanoj 16. listopada odbilo žalbu obrane, ali je prihvatilo kaznu državnog odvjetništva te je povećalo jedinstvenu kaznu Šunjergi na 40 godina zatvora.

Šunjerga je osuđen za dva kaznena djela teškog ubojstva počinjena na podmukao način i iz bezobzirne osvete. Proglašen je kirivim da je 25. ožujka 2017. u Čisti Velikoj u zaleđu Vodica, tada kao 19-godišnjak hicima iz pištolja u potiljak ubio svoje roditelje, majku Silvanu i oca Marina, pripadnika splitske Specijalne policije.

Nakon provedenog suđenja na Županijskom sudu u Zadru, Šunjerga je lani proglašen krivim za dva teška ubojstva te je za svako dobio po 24 godine zatvora i u konačnici mu je izrečena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora u trajanju od 40 godina. Međutim, po žalbi njegova odvjetnika Vrhovni sud je u ožujku ove godine smanjio jedinstvenu kaznu na 35 godina zatvora smatrajući da prvostupanjski sud nije pravilno cijenio olakotne i otegodne okolnosti.