PIROMANI IZ ĆERALIJA

Tinejdžeri su na Božić potpalili osnovnu školu

28.12.2011 u 11:18

Bionic
Reading

Za požar u kojemu je na Božić gotovo u potpunosti izgorjela zgrada područne osnovne škole u Ćeralijama kod Voćina policija sumnjiči dvije osobe, izvijestila je Policijska uprava virovitičko-podravska

Neslužbeno se doznaje da su vatru na vanjskom dijelu prozora škole zapalili 17-godišnjak i dvije godine mlađi žitelj Ćeralija, no policija nije objavila nijedan detalj, osim činjenice da je dvojac osumnjičen za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Policijski službenici i inspektori za zaštitu od požara su pregledom zgarišta škole utvrdili da je isključen tehnički faktor kao uzrok požara te da je požar uzrokovan otvorenim plamenom na jednom od prozora škole, odakle se proširio na cijelu zgradu.

Navodno je požar izazvan paljenjem plastičnih predmeta na školskom prozoru s dvorišne strane, no policija i Općinsko državno odvjetništvo najavili su tijekom dana detaljnije izvijestiti o motivima i posljedicama požara.

Montažna škola u Ćeralijama podignuta je 1995. godine kao dar japanske vlade doseljenim Hrvatima s Kosova. Školu pohađa 80 učenika od prvog do četvrtog razreda iz sela Ćeralije i susjednog sela Bokane.