MALOLJETNI SLADOKUSCI

Tinejdžeri provalili u školu kako bi ukrali slatkiše

22.11.2010 u 15:35

Bionic
Reading

Dva maloljetna sladokusca iz Lipika provalila su u noći s petka na subotu u mjesnu osnovnu školu. Nakon provale u školsku zgradu, tinejdžeri su provalili u aparat za slatkiše iz kojeg su potom ukrali sve slatkiše i nešto novca

Da li iz čiste zabave ili pak kako bi skrili tragove, maloljetni su provalnici potom sa zida skinuli vatrogasni aparat te su prah iz aparata istresli po školskom hodniku. Iako su se 16-godišnjak i 17-godišnjak očito nadali da im policija neće ući u trag, policajci su već u nedjelju zakucali na vrata njihovih domova. Slijedi podnošenje posebnog izvješća, kao nadopuna kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Bjelovaru.

Provala slična ovoj u Lipiku evidentirana je u petak u obližnjem Pakracu. Na meti kradljivaca tada se našao aparat za napitke koji se nalazio u sali za sastanke zgrade Trgovačkog društva iz Pakraca. Provala se dogodila u razdoblju od 11. do 18. studenoga, a kradljivci su, nakon što su provalili u aparat, točili razne napitke bez ubacivanja kovanog novca, oštetivši tako trgovačko društvo iz Zagreba u čijem je vlasništvu aparat za oko 400 kuna.

Iako su ove dvije krađe slične, policija za sada maloljetnike koji su krali slatkiše ipak ne povezuje s ranijom provalom u aparat za napitke, te se za počiniteljima koji su istočili napitke bez plaćanja još uvijek traga.