opasnost iz zraka

Tijekom otvorenja Europske prijestolnice kulture upravljali dronovima unatoč zabrani pa ih policija privela

02.02.2020 u 12:51

Bionic
Reading

Prigodnom programu kojim je sinoć, 1. veljače na prostoru riječke luke održano javno okupljanje - manifestacija otvorenja Europske prijestolnice kulture, prema procjenama policije i organizatora nazočilo je oko 20.000 građana i posjetitelja Rijeke. Ova manifestacija protekla je bez incidenata i u dobrom sigurnosnom ozračju, priopćili su iz PU primorsko-goranske

U sklopu navedenog javnog okupljanja, policija je istog dana u dva navrata zatekla dvije osobe koje su prekršile zabranu letenja bespilotnih letjelica – dronova, uspostavljenu za područje Rijeke 1. veljače od 12 do 24 sata. Unatoč zabrani, 31-godišnji hrvatski državljanin oko 12.55 sati te 36-godišnji državljanin Srbije oko 20.50 sati nedozvoljeno su upravljali bespilotnim letjelicama.

Navedene letjelice su im privremeno oduzete, a o ovim događajima policija će obavijestiti nadležnu agenciju za civilno zrakoplovstvo radi daljnjeg postupanja iz njihove nadležnosti.

Također, policija je navela da je nešto poslije ponoći, 2. veljače 68-godišnji hrvatski državljanin, posjetitelj plesnog programa održanog u prostoru riječke ribarnice, popeo se na pozornicu visine oko 1,5 metara te potom pao uslijed čega je ozlijeđen i prevezen u bolnicu radi pružanja liječničke pomoći.

Dana 31. siječnja, uoči otvorenja programa Europske prijestolnice kulture, 51-godišnji hrvatski državljanin išarao je crvenom bojom gradski postament postavljen na riječkom Korzu.

Osim prigodnog programa održanog u prostoru riječke luke i svečanog otvorenja u HNK „Ivan pl. Zajc“, godina u kojoj Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture obilježena je cjelodnevnim programom, na tridesetak lokacija sa sedamdesetak događanja, koja je pratilo više tisuća građana i posjetitelja Rijeke.

  • +19
Rijeka: Raznovrsna događanja tijekom obilježavanja Europske prijestolnice kulture Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL