CENZURA?

Thompsonu ponovno zabranjen koncert u pulskoj Areni

09.04.2009 u 17:03

Bionic
Reading

Pulsko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici većinom glasova odlučilo kako će se ovogodišnji ljetni programi u pulskoj Areni reducirati zbog radova na amfiteatru, zbog čega je Marku Perkoviću Thompsonu uskraćen koncert u Areni i ove godine

Poglavarstvo je, krateći sezonu manifestacija, odlučilo dati prednost programima jubilarnog, 10. glazbeno-scenskog Histria festivala. Prošle godine produkcijskoj kući 'M.P. TON' pjevača Marka Perkovića Thompsona nastupanje u Areni nije bilo dozvoljeno jer je termin zatražio nakon natječajnog roka.

'Iznenađeni smo političkom diskvalifikacijom i diskriminacijom najpopularnijeg hrvatskog izvođača. Poduzet ćemo sve pravne metode da se odupremo samovolji političkih moćnika', poručio je danas novinarima Thompsonov menadžer Zdravko Barišić.

Po riječima pulskog dogradonačelnika Fabrizia Radina, Povjerenstvo za ljetne programe u Amfiteatru nije uspelo uskladiti sve termine za ponuđene manifestacije te je predložilo dvije alternative. U prvoj je za lipanj predviđen koncert Thompsona između 15. i 17. lipnja, program 'Da mi je biti Bijelo Dugme' te pop-koncert neke od svjetskih zvijezda, a druga je alternativa, koja je u konačnici i prihvaćena, nudila manifestaciju od 15. do 17. lipnja Mali Histria festival, dok su ostali programi isti.

Oba programa za srpanj predviđaju otvaranje Histria Festivala, koncerte Eltona Johna, Michaela Boltona i Tonyja Cetinskog, 56. Pula Film Festival i balet San ljetne noći. Programima za kolovoz zajednički su balet Labuđe jezero, Veronska arena, balet Carmen & Bolero, Carmina burana, Gala koncert - Piazzola, koncert Dina Merlina i Klape u Areni.

Nije na odmet spomenuti kako će nekadašnja jugoslavenska zvijezda Lepa Brena održati veliki koncert u Areni Zagreb 13. lipnja.