PO KIŠI I PRED TISUĆAMA LJUDI

Thompson pjevao na dan predizborne šutnje

31.05.2009 u 08:34

Bionic
Reading

Koncertom Marka Perkovića Thompsona, održanom večeras na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, obilježen je, nakon mnogih sportskih i kulturnih manifestacija, Dan branitelja Grada Zagreba

Koncertu je, unatoč kiši i prohladnom vremenu, nazočilo više desetaka tisuća ljudi, prema novinarskim procjenama.

Koncert Marka Perkovića organizirao je Zbor braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te je imao humanitarni karakter jer su se tijekom koncerta na broju telefona 060 888 500 prikupljala novčana sredstva za dovršetak Crkve hrvatskih mučenika na Udbini.

Upravo zbog pokroviteljstva grada, koncert je došao u središte predizborne kampanje jer se održao na dan predizborne šutnje, a gradonačelnički kandidat Josip Kregar nazvao ga je preizbornim skupom Milana Bandića. Thompsonove pjesme pune su političkih poruka, a na koncertima česta su i kršenja zakona zbog isticanja ustaških obilježja. I ovoga puta policija je privodila osobe koje su isticale ustaška obilježja na koncertu.

Je li bilo ikakvih incidenata te koje su procjene policije koliko je posjetitelja bilo na večerašnjem koncertu na Trgu bana Jelačića, doznat će se na sutrašnjoj redovitoj konferenciji za novinare Policijske uprave zagrebačke, kratko su izjavili u Operativnom dežurstvu PU zagrebačke.