SUBOTA NA JELAČIĆ PLACU

Thompson će pjevati na prosvjedu branitelja u Zagrebu

22.02.2011 u 12:29

Bionic
Reading

U subotu, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, više braniteljskih udruga planira organizaciju koncerta Marka Perkovića Thompsona

Koncert organiziraju braniteljske udruge, a u prvom je planu Željko Sačić, bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik generala Mladena Markača. Koncert, koji je istovremeno i svojevrsni prosvjed branitelja, održat će se u 13 sati.

U isto vrijeme i čelnik Hvidre Josip Đakić planira sastanak s predstavnicima braniteljskih udruga. Trenutačno su između braniteljskih udruga velika previranja, a u Hvidri koju vodi Đakić već je, prema našim saznanjima, došlo do značajnih podjela.

Željko Sačić planira sličnu inicijativu i organizaciju koncerta i prosvjeda u Splitu gdje trenutačno vlada najveće nezadovoljstvo i podjele u braniteljskim udrugama. Vjerojatno će potražiti podršku bivšeg čelnika županijske Hvidre Kristijana Petrica, kojem je bio zapovjednik i s kojim je u dobrim odnosima.

Petric se, unatoč sporenjima, u posljednje vrijeme nametnuo kao organizator braniteljskih inicijativa na području Splitsko-dalmatinske županije, a iza sebe ima već organizaciju nekoliko velikih sličnih skupova i koncerata, primjerice koncert podrške hrvatskim generalima u Haagu u Spaladium Areni i veliki skup podrške generalu Gotovini u Splitu na Rivi 11. prosinca 2005. godine.