ALASTAIR CAMPBELL NA KOSOVU

Thaci uzeo Blairovog 'kralja spina' za savjetnika

21.09.2011 u 14:42

Bionic
Reading

U zategnutoj situaciji na relaciji Priština – Beograd kosovski premijer Hashim Thaci očito ništa ne želi prepustiti slučaju. Srpski Press javlja da je krenuo u pravi medijski rat, a kao glavnog je stratega angažirao bivšeg savjetnika Tonyja Blaira, Alastaira Campbella

Campbell, koji je slovio za drugog najmoćnijeg čovjeka u Britaniji, prema raspoloživim informacijama, za usluge savjetnika godišnje će primati 250.000 funti, a troškove su popola podijelili vlada Kosova i britansko veleposlanstvo u Prištini.

Hashim Thaci je za kampanju protiv Srbije i Borisa Tadića angažirao britanskog novinara i političkog analitičara Alastaira Campbella, koji je od 1994. do 2003. bio šef komunikacija u uredu Tonyja Blaira. Zbog oštrog i jakog nastupa dobio je nadimak 'arhitekt rata' i 'kralj spina', jer je, kako piše Press, uvjerio svjetsku javnost u opravdanu akciju bombardiranja Srbije i invazije na Irak.

Campbell već naveliko radi i priprema priručnik sa savjetima za prištinske političare koje je na trodnevnom seminaru obučavao kako da unaprijede komunikacijske vještine. Prema ocjeni britanskog Daily Maila, Campbell bi mogao dobiti i radno mjesto u vladi Kosova, a po pisanju Pressa, Campbell preko prištinskih medija pokušava kompromitirati srpskog predsjednika Tadića te napraviti razdor među kosovskim Srbima.