NESREĆA NA SKIJANJU U ITALIJI

Teško stradao državni tajnik Čačić

19.12.2008 u 15:13

Bionic
Reading

Državni tajnik Ministarstva obrane Gordan Čačić, na godišnjem odmoru na skijanju u Italiji, doživio je nesreću na skijaškoj stazi Cortina d'Ampezzo te je prevezen u bolnicu Belunna u Italiji. Zasad mu je stanje stabilno

Na Čačića je na skijalištu s boka naletio Talijan. 'Teško je disao. Okrenuli su ga na bok i izvadili mu jezik. Hitna je stigla vrlo brzo, a Čačić je tada bio u nesvijesti. Po njega je došao helikopter i prevezli su ga u bolnicu', ispričao je za 24sata svjedok nesreće.

Čačić je navodno bio u skupini od 30-ak ljudi iz teniskoga kluba Podsused koji su rekli da je u ratu dvaput bio klinički mrtav. S nesrećom su upoznata hrvatska veleposlanstva u Trstu i Rimu te će kontaktirati s obitelji.

Čačić je bivši ravnatelj Vojno sigurnosno-obavještajne agencije, a smijenjen je s te funkcije nakon afere 'Veprovi'.

Nakon što se USKOK zainteresirao za aferu s nabavkom kamiona za HV, navodno je predsjednik Stjepan Mesić tražio njegovu smjenu, jer ga nije izvijestio o nabavi vojnih kamiona. Naime, mediji su koncem studenog objavili informaciju o tome da bivši ministar obrane, a potom policije Berislav Rončević nije jedini s kojim će USKOK i krim-policija obaviti obavijesni razgovor u vezi sa slučajem nepovoljne nabavke kamiona za HV, krajem 2004. i početkom 2005. godine.

Čačić je u Domovinskom ratu sudjelovao na osječkom području i jedva je preživio ranjavanje u borbi te napad nožem prije 15 godina. Čačić je svjedok u procesu za ratne zločine koji se vodi protiv Branimira Glavaša i nekolicine njegovih suboraca.