U LABINU

Teško nastradao mladi motociklist iz Marčane

11.04.2011 u 12:43

Bionic
Reading

Mladi motociklist iz Marčane teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se jučer oko 1.40 sati dogodila u blizini benzinske postaje u Labinu

Do nesreće je došlo kada je 21-godišnji Marčanac, upravljajući neprilagođenom brzinom motociklom marke Yamaha, dolaskom do raskrižja Ulice Zelenice s Ulicom Marcilnica u blagom lijevom zavoju zakočio, pri čemu je prednjim pneumatikom udario u betonski rub nogostupa. Potom se motociklom popeo na nogostup te proklizio i pao, a nakon što je klizio po nogostupu oko 15 metara, udario je u rasvjetni stup.

Tom prilikom vozač je odbačen s motocikla, koji je dalje nastavio kliziti po nogostupu sve do raskrižja s ulicom E. Stembergera, gdje se i zaustavio. U nesreći teško nastradao mladić, prevezen je vozilom Hitne medicinske pomoći u KBC Sušak.

'Uvidom u službene evidencije utvrđeno je kako je mladić upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno da nema položen vozački ispit, kao ni minimalnu dob za upravljanje vozilom A kategorije', izvijestila je PU istarska, uz napomenu da zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti pometa na cestama 21-godišnjaku slijedi optužni prijedlog.