KOSOR ZA RTL

'Teško mi je zamisliti kako će Prgomet s Karamarkom'

09.11.2015 u 20:54

Bionic
Reading

Jadranka Kosor nije uspjela ući u Sabor kao nezavisna zastupnica i rekla je za RTL Danas kako se ne namjerava prestati baviti politikom, no još nije odlučila kako konkretno

Kao dobra poznavateljica stanja u HDZ-u, kojeg i sama ne tako davno vodila, upitana mogu li Tomislav Karamarko šef te stranke i Drago Prgomet, poput nje također bivši član HDZ-a, a danas jedan od lidera Mosta, najpoželjnijeg političkog ženika, zajedno Kosor je kazala kako joj je to teško zamislivo.

'Teško mi je zamislivo, budući da je Prgomet u javnosti isticao da nije imao nikakvu komunikaciju s predsjednikom stranke kao zamjenik, kako bi to sada funkcioniralo. Ali vidjet ćemo', kazala je Kosor.

Upitana kako Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica RH, trebala postupiti i kome dati mandat Kosor je naglasila da bi se trebala držati Ustava.
'Trebala bi postupiti isključivo prema ustavnim odredbama koji nedvojbeno kaže da se mandat daje onome koji dokaže da ima potpore većine izabranih zastupnika u Saboru. To je 76 zastupnika', istaknula je Kosor i dodala da bi dobro bilo da svi čujemo svi čujemo prijedloge svih strana koji planiraju složiti Vladu.

'Kada se većina formira, dolazi još jedan težak postupak, a to je pisanja programa vlade koji se predlaže Saboru i za kojeg treba glasovati većina', zaključila je Kosor.