NEMAR GA STAJAO TISUĆU KUNA

Teški valjak mu 'ispao' s traktora

29.10.2010 u 15:58

Bionic
Reading

Nesvakidašnja prometna nesreća dogodila se u srijedu navečer u Slavonskom Brodu. Teški valjak za ravnanje tla u skretanju je skliznuo s prikolice traktora na koju je bio natovaren. Srećom, sve je prošlo samo s materijalnom štetom

Radni stroj-valjak marke Dynapac 47-godišnjak je posudio od poznanika. Utovario ga je na prikolicu svog traktora, no nije pritom vodio računa da teret na prikolici mora biti propisno raspoređen i dobro pričvršćen.

Kada je traktorom stigao do kružnog toka, prilikom skretanja na raskrižju ulica Čavlički Kraj i Trg sv. Antuna, teški je valjak ispao s traktorske prikolice te se prevrnuo na krov. Srećom, stroj nije pao na kolnik nego na travnatu površinu uz rub kružnog toka, tako da je nesreća prošla bez ozlijeđenih. Valjak je u padu s prikolice oštetio rubni kamen i metalni šaht, vlasništvo Hrvatskih cesta.

Policija je obavila očevid i alkotestirala vozača kod kojeg nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Zbog počinjena prekršaja ugrožavanja sigurnosti sudionika u prometu i uzrokovanja prometne nesreće s materijalnom štetom, vozaču traktora je Prekršajnim nalogom izrečena novčana kazna od tisuću kuna.