VUKELIĆ OBJAŠNJAVA

'Teške ozljede Dražetića nemaju veze sa HDZ-om'

08.03.2012 u 16:36

Bionic
Reading

Šezdesetdevetogodišnji Dražeta Dražetić iz Cerovca Vukmanićkog, koji je zadobio za život opasne ozljede kad ga je u nedjelju pred mjesnom prodavaonicom flašom u glavu udario sumještanin i stranački kolega iz HDZ-a, još je životno ugrožen, a policija će protiv 32-godišnjaka koji ga je napao podnijeti kaznenu prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Dražetić je još životno ugrožen zbog ozljede mozga ali stabilan, doznaje se u Karlovačkoj bolnici. Još je u medicinski izazvanoj komi s potpomognutim disanjem, ali reagira na vanjske podražaje i postoji šansa za oporavak, rekla je danas Hini dežurna liječnica na Odjelu intenzivnog liječenja Snježana Gučanin.

Teško stradavanje jednog člana HDZ-a u sukobu sa stranačkim kolegama nema nikakve veze sa strankom ni s lokalnim stranačkim izborima, rekao je novinarima danas u Karlovcu politički tajnik HDZ-a i saborski zastupnik Branko Vukelić.

Naime, taj je slučaj privukao pozornost medija koji prenose da su Dražetića napala dvojica stranačkih kolega iz HDZ-a. Navode da je Dražetić završio u bolnici samo koji sat nakon izbora u Temeljnom ogranku Vukmanićki Cerovac, a da je svađa izbila zbog Dražetićeve primjedbe jednom od njih da vrati mobitel koji je nekome ispao.

Na tiskovnoj konferenciji, koju je Vukelić u karlovačkom HDZ-u održao u povodu završetka izbora u svih 36 temeljnih ogranaka Gradske organizacije HDZ-a, novinari su pitali je li točno da je riječ o sukobu trojice HDZ-ovaca neposredno nakon što je Dražetić izabran za izaslanika tog temeljnog ogranka na stranačkoj skupštini karlovačkog Gradskog odbora koja će se održati u subotu 11. ožujka.

Vukelić je kazao da su u Cerovcu Vukmanićkom svi u HDZ-u. Tamo nema drugih političkih opcija pa se sve što se dogodi može povezati s HDZ-om, ali to što se tamo dogodilo nema nikakve veze sa strankom ni s lokalnim stranačkim izborima, kategoričan je bio Vukelić, i sam stanovnik Cerovca Vukmanićkog.

Zamolio je novinare da uvide da je riječ o svađi pojedinaca, navodno u vezi nekog mobitela, koja je na žalost završila s teškim posljedicama, ali ne na sastanku HDZ-a niti u prostoriji HDZ-a. A svakako nije ni u kakvoj vezi s navodnim sukobom na relaciji Damir Jelić - Branko Vukelić u vezi s unutarstranačkim izborima, kazao je Vukelić.

Dodaje da se čuo s čelništvom karlovačke Opće bolnice i saznao da ozlijeđeni ima svu potrebnu skrb.